Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Itt járt a Mikulás!

Minden józsefvárosi kisgyerek kapott ajándékot - VIDEÓ

2013. december 08. vasárnap

Az idén először az összes kerületi bölcsődés, óvodás és alsó tagozatos iskolás ajándékot kapott az önkormányzat jóvoltából. A 3207 darab csomag kiosztásában önkormányzati képviselők segítettek a Mikulásnak a múlt hét végén.

A kicsik már készültek a találkozásra, és boldogan csillogó szemekkel, énekszóval köszöntötték a kerületi Mikulást, akinek a közelségére mind másként reagáltak. Volt, aki elbűvölve, vagy kitörő örömmel a nyakába ugorva, de volt, aki megszeppenten arrébb húzódva fogadta a téli vendéget.

Ám amikor a látogató egy éneket kért tőlük, mintegy varázsütésre, egyszerre zendült fel a dal az összes gyerekszájból, az óvónéni vezénylete nélkül. Az ünnepi öröm szemmel láthatóan magával ragadta a vendégeket is, akik együtt énekeltek az apróságokkal.

Hiánypótló csomagocskák

A képviselők személyesen látogattak el a körzetük gyermekintézményeibe, csakúgy, mint a három alpolgármester: Sántha Péterné, Egry Attila és dr. Sára Botond. Utóbbival a Tolnai Lajos utcai bölcsiben találkoztunk, ahol a mikuláscsomagok átadása után Dudás Istvánné képviselő asszonnyal együtt foglaltak helyet a földön csücsülő gyerekek között.

„Egységesen született meg a közös szándék, hogy mindenki látogassa végig a saját körzetében a gyerekeket és az időseket, s ekkor döntöttük el azt is, hogy ne menjünk üres kézzel” – mondta Sára Botond. Novemberben a nyugdíjasklubokat keresték fel, december 5-én és 6-án pedig elkísérték a Mikulást.

A kerület vezetői az összes kerületi bölcsődébe, óvodába és általános iskolába eljutottak, és adták egyesével a gyerekek kezébe a jóféle csokikat tartalmazó meglepetéscsomagokat.

 

Mindenhova a gyermeklétszámmal pontosan megegyező számú csomaggal érkeztek – így az éppen hiányzó kicsinyek számára is félre tudták tenni az ajándékukat.

A nevelőktől megtudtuk: vannak olyan kerületi családok, akikhez otthon nem is jön el a pirosruhás, így sok gyermek számára nagy hiányt pótolt az ajándékozás. „Szerettük volna, ha ezen a téren is megnyilvánul az önkormányzati törődés” – fogalmazott Sántha Péterné alpolgármester-asszony.

Videó

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben