Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Visszautazott Lappföldre a Mikulás

Józsefvárosban búcsúzott Magyarországtól - VIDEÓ

2013. december 08. vasárnap

Nagy taps fogadta a Kesztyűgyár tükörtermébe bevonuló Joulupukkit, az „igazi”, a finn Mikulást. Köszöntésére a gyerekeken kívül megjelent Kovács Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár és Vas Imre országgyűlési képviselő is.

Nyolc napos magyarországi körútja legvégén a józsefvárosi gyerekeknek adta át személyesen az ajándékait a hószakállú télapó, mielőtt visszarepült volna északi hazájába.

A Kesztyűgyár Közösségi Házban Balogh István Szilveszter önkormányzati képviselő köszöntötte a kedves lappföldi vendéget, de köszönetet mondott Kovács Zoltán társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkárnak is, hogy támogatásával ez a búcsúprogram létre jöhetett. 

Ha a reklám úgy szól: Higgyetek a Mikulásban, mert ő is hisz bennetek, akkor erre Balogh István Szilveszter azt felelte: Mi is hiszünk nemcsak a Mikulásban, hanem a gyerekekben is, mert övék a jövő. Ennek apropóján mindjárt bemutatott három kislányt. Szili Anna, Monostori Virág és Horváth Zsófia kürtön, furulyán és hegedűn játszotta el a közismert Mikulás-dalokat. Majd a Józsefvárosi Cigányzenekar ajándékozta meg az északi vendéget egy dallamos és tüzes minikoncerttel.

Joulupukki apó magyarul kívánt „jó estét” mindenkinek, majd finnre váltva, tolmács segítségével köszönte meg a műsort, és röviden beszámolt magyarországi élményeiről. Természetesen nem jött üres kézzel a Kesztyűgyárba sem. A gyerekek egyenként járultak a Mikulás elé, és vették át személyesen tőle az ajándékokat. Voltak félősebbek, akiket a szüleik tologattak a mosolygó télapó felé, de a legtöbben örömmel nyúltak a piros zsákocskákért, amelyekben nemcsak különféle édességet, de játékokat és írószereket is találhattak.

A Mikulás bácsi végül ezt mondta: „Nyolcnapos körutam során mindenhol aranyos, mosolygó gyerekekkel  találkoztam, ami azt jelenti, hogy jó úton jártok, ti, felnőttek, jól teljesítitek a feladatotokat.

Én már több száz éve teszem a dolgom, hogy örömet okozzak a gyerekeknek, remélem, ti sem fogtok ellankadni.” Majd ismét magyar nyelvre váltva  ezekkel a szavakkal köszönt el tőlünk: „Sok szeretettel Lappföldről üdvözlök mindenkit.”

Videó

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben