Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Összefog az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Józsefváros

Kormányzati támogatás a drogszemét felszámolására

2013. december 20. péntek

Még az idén támogatási szerződést köt az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és Józsefváros Önkormányzata a drogszemét felszámolása és a közegészségügyi helyzet javítása érdekében. A kábítószer-prevenció területén is illetékes államtitkárság költségvetési forrásaiból még ebben az évben 3,5 millió forintos, 2014-re pedig 10 millió forintos támogatást nyújt az önkormányzatnak.

A szerződést még az idén megköti az Emmi és Józsefváros.  A támogatás egy, a felkereső munkához szükséges személygépkocsi beszerzését, illetve a közterek megtisztítására öt, valamint a rejtőzködő drogbetegek felkeresésére két szakember alkalmazását teszi lehetővé.

Józsefváros Önkormányzata december 31-i hatállyal szünteti meg a Kék Pont Alapítvánnyal kötött korábbi megállapodását, mert a szervezet - saját statisztikái szerint is - csak töredékét gyűjtötte vissza a kiosztott tűknek, vagyis nem végezte el a vállalt munkát. Emiatt több volt az eldobott tű, ami fertőzésveszélyt jelent - mondta korábban Kocsis Máté. A polgármester hangsúlyozta, nem tett le arról, hogy a droghasználók helyzetével foglalkozzon, mindössze a kerületben élőket, gyerekeket szeretné biztonságban tudni. A kerület új partnerekkel folytatja a munkát.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben