Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Turisztikai célú támogatást kap Józsefváros

2014. január 15. szerda

A Nemzetgazdasági Minisztérium döntése szerint csaknem 5 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül Józsefváros Önkormányzata idegenforgalmi adó (IFA) kiegészítése címén. A keret turisztikai feladatok megvalósítására használható fel.

Az IFA differenciált kiegészítését 2011-ben vezette be a kormány, melyben azok a települések részesülhetnek, akik idegenforgalmi adót szednek be. A Nemzetgazdasági Minisztérium dönt a kiegészítés mértékéről a beszedett adó összege és a vendégéjszakák száma alapján. A szaktárca decemberben 4 millió 922 ezer Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette Józsefváros Önkormányzatát. Az összeg többek között turisztikai marketingtevékenységre, fejlesztésekre, kulturális rendezvények lebonyolítására és településkép turisztikai célú fejlesztésére használható fel. Az önkormányzat március végéig dolgozza ki az elnyert közel 5 millió forint támogatás felhasználási tervét.

Zentai Oszkár, a Humánszolgáltatási Bizottság elnöke lapunknak elmondta, az önkormányzat jó kapcsolatot ápol a kerületi szállodákkal és idegenforgalmi szolgáltatókkal. Hangsúlyozta, az IFA differenciált kiegészítésének felhasználásakor is konzultálnak az érintettekkel, hogy a rendelkezésre álló forrást a leghatékonyabban használhassák fel. A turizmus Józsefvárosban is kiemelten fontos iparág, hiszen megélhetést biztosít a helyi vállalkozásoknak, bevételt a közintézményeknek és Józsefváros jó hírét is elviszi a világ más tájaira – tette hozzá Zentai Oszkár.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben