Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Választás 2014

Ajánlásgyűjtés

2014. február 17. hétfő

Az új választási törvény szerint kopogtató cédula helyett ajánlóíveken lehet ajánlást gyűjteni. Az országgyűlési képviselőjelöltek ajánlására február 17-e és március 3-a közötti időszakban van lehetőség.

Az országgyűlési képviselő jelöltek állítása az egyes választókörzetekben ajánlóíveken történik, erre kell ráírni az ajánlást adó választópolgár nevét, személyi azonosítóját és anyja nevét. Az ajánlóívet a választópolgár saját kezűleg aláírja. A kopogtató cédulával történő jelöltállítás megszűnt, így megszűnhet az értesítők lopása is. Az új rendszerben könnyebbé válik az egyéni jelölt állítása az országgyűlési választáson: az egyéni körzetekben korábban 750 ajánlószelvényt kellett összegyűjteni, az új törvény szerint a képviselőjelölt állításához már elegendő 500 aláírás összegyűjtése is. Egy választópolgár több jelöltet is ajánlhat. A jelöltek ajánlására március 3-ig van lehetőség.

Választási értesítők

Már postázták a választási értesítőket. A választásra jogosult 8 millió, magyarországi lakóhellyel rendelkező állampolgárnak február 17-ig kellett megkapnia a nyomtatványt. Akihez nem jutott el, a helyi választási irodában, a jegyzőtől kérheti új szelvény kiállítását.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben