Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Szívesen utazik? Most nem kell messzire mennie

Idegenvezetők világnapja

2014. február 19. szerda

Február utolsó vasárnapján van az idegenvezetők világnapja. Ez alkalomból budapesti idegenvezetők négy napon keresztül, társadalmi munkában mutatják be a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara támogatásának köszönhetően a részvétel – a programok többségén – ingyenes.

Közel 3 évtizede ünneplik az Idegenvezetők Világnapját. A budapesti idegenvezetők szinte a kezdetektől csatlakoztak az eseményhez, amely mára több napos programmá nőtte ki magát. Az egész világon február utolsó hétvégéjén tartják ezt a rendezvényt, melynek eredeti célja az idegenvezetői munka népszerűsítése.

Idén már február 20-án elkezdődnek a programok, a négynapos rendezvényen az idegenvezetők társadalmi munkában mutatják be Budapestet azzal a céllal, hogy az ott lakók és az érdeklődők más szemszögből is megismerjék és megszeressék a hétköznapokban oly sokat rótt utcákat és azok díszes épületeit.

A rendezvényen Józsefváros is számtalan programmal képviselteti magát. Az egyik séta témája például Molnár Ferenc Pál utcai fiúk című regénye, pontosabban a két városrész fejlődése a regény színterei és az író életrajzi vonatkozásai alapján. A másik séta a Palotanegyed asszonyai címet viseli. A H13 Diák és Vállalkozási Központban a Jelky András Iparművészeti Szakközépiskola és a Kövessi Erzsébet Baptista Szakiskola növendékeinek alkotásaiból nyílik kiállítás. A Párbeszéd Háza kápolnájában Nagy Sándor művészetéről hallhatnak előadást az érdeklődők.

A programokról, a regisztrációról és a pontos időpontokról a www. bkik.hu oldalon olvashat bővebben.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben