Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Első helyen a kerületek között

A legtöbb új lakás Józsefvárosban épült 2013-ban

2014. február 19. szerda

A kerület megújulásának az egyik jele, hogy a legtöbb új építésű lakás Józsefvárosban épült tavaly. Az eladó lakások átlagára ugyanakkor fővárosi viszonylatban is nagyon kedvező, befektetésnek is ajánlott. Ennek is köszönhető, hogy egyre több fiatal választja lakhelyéül Józsefvárost.

Nem véletlen a Józsefváros újjáépül szlogen. Az OTP Jelzálogbank legújabb elemzéséből kiderül, hogy 2013-ban a fővárosban átadott 1400 lakásból a VIII. kerületben adták át a legtöbb – 452 db – új építésű lakást, százzal többet, mint a második helyezett XIII. kerületben. Ugyanakkor nem csak új lakások épülnek nagy számban, hanem számos meg is újul, gondoljunk csak a Magdolna Negyed Projekt III. ütemére, mely keretében mostanában adtak át 12 megújult társasházat.

Az ELTINGA /ELTEcon Ingatlanpiaci Kutatóközpont/ adatai alapján megvizsgáltuk a kerületi lakásárakat. A lakások átlagos eladási árak tekintetében a tömegközlekedési infrastruktúrával legjobban ellátott Palotanegyed (M2, M3, M4, 4-6 villamos) a Nagykörúton belül eső városrészek közül a legkedvezőbb, befektetésnek is kiváló négyzetméterárral büszkélkedhet. Ugyanis 205 ezer Ft/m2  átlagos árával messze a legkedvezőbb a szomszédos kerületek ezen részeinek átlagáraihoz képest. Józsefvárosban a legdrágább városrész a Kerepesdűlő, csak ezt követi a Corvin negyed, majd a Középső Józsefváros és a Tisztviselőtelep. A kedvező árak, továbbá a kiváló közlekedési viszonyoknak köszönhetően egyre több fiatal választja Józsefvárost egyetemi évei alatt és után is első önálló lakhelyének.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben