Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A külföldiek is szeretik Józsefvárost

Turisztikai célpont lettünk

2014. február 21. péntek

TOP 10-es turisztikai célpont lett Józsefváros a tavalyi évben, írja a Turizmus Online a Központi Statisztikai Hivatal adataira támaszkodva.

Az adatok alapján kiderül, hogy a kerületünk a vendégéjszakák számát tekintve a TOP 50-es listán az előkelő 6. helyen végzett 2013-ban. A tavalyi évben ugyanis a 712.868 vendégéjszakát realizáló Józsefváros, olyan fő turisztikai célpontokat előzött meg, mint például Siófok, a budai Várnegyed és Zalakaros. A listára tizennégy fővárosi kerület került fel, ugyanakkor jó hír, hogy a fővárosi kerületek között a 4. legtöbb vendégéjszakával büszkélkedhetünk. A vendégek számát tekintve pedig a 3. helyen áll kerületünk 310.784 vendéggel, amelyből 284.498 külföldről érkezett.

Az előkelő helyezések vélhetően köszönhetők egyrészt a számos kerületi szállodának, - köztük a hotel.info szerint - az üzleti céllal érkező vendégek között 2013-ban az országosan 10. legnépszerűbb Courtyard Budapest City Centernek, másrészt az egyre több nyíló hostelnek, melyek a fiatalokat vonzzák kedvező áraikkal és a színes programokat hirdető divatos vendéglátóhelyeknek, melyek szintén az ifjúságot célozzák meg. Márpedig kerületünk egyre több ilyen helyszínnel, programmal válik népszerűvé, építve a helyi egyetemistákra és külföldi vendégekre.

Kedvező az előjel az idei évre is a Szállás.hu szerint a belföldi turizmus terén. A portál 2013-hoz hasonlóan akár 6%-os bővülést is vár, melyet jórészt a SZÉP kártya elterjedésének tudnak be.  Bízunk benne, hogy jövőre hasonló jó hírekkel szolgálhatunk majd.   

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben