Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Épületenergetikai fejlesztések több kerületi intézményben

Közel 100 millió forint uniós támogatásból

2014. február 28. péntek

Csaknem 100 millió forintos támogatást nyert Józsefváros önkormányzata az Új Széchenyi Terv „Épületenergetikai fejlesztések és a közvilágítás energiatakarékos átalakítása” című pályázati felhívásának keretén belül. A támogatott kerületi beruházások összköltsége meghaladja a 115 millió forintot, amelyből három kerületi óvoda és a Polgármesteri Hivatal újulhat meg.

Az önkormányzat igyekszik megragadni minden olyan lehetoséget, amellyel a kerület épületei kívül-belül megújulhatnak. Legutóbb a Magdolna Negyed Program III. ütemében készült el tizenkét társasház, ami ötszáz család életét tette szebbé és könnyebbé. Az újabb európai uniós támogatásnak köszönhetoen a Napraforgó, a Százszorszép és a Várunk Rád Napközi Otthonos Óvoda, valamint a Józsefvárosi Polgármesteri Hivatal épületének energetikai fejlesztése valósul meg a fenntarthatóbb és energiatakarékosabb üzemeltetésük elosegítése jegyében.

Kiemelt cél volt az energiafelhasználás csökkentése és az energiahatékonyság növelése. Ennek érdekében a munkálatok kiterjednek a nyílászárók és a futési rendszer korszerusítése mellett az egyes épületek külso hoszigetelésére is. Így nemcsak a rezsiköltségek és az épületek fenntartási költségei mérséklodhetnek még tovább, de külsoleg is megszépülnek az épületek. 

A beruházás keretében a régi, elavult nyílászárók helyére új, jó szigeteloképességu nyílászárók kerülnek mind a négy intézményben, amelyek többsége nagy felületen külso homlokzati hoszigetelést is kap. Az óvodákban termosztatikus radiátorszelepeket szerelnek fel, melyekkel helyiségenként szabályozhatóvá válik a futési rendszer, illetve a futotestek teljesítménye.

A tervezett munkálatok elvégzésével csökkentheto a kazánok szén-dioxid-kibocsátása, no a futéshatékonyság és mérséklodik az energiafogyasztás, melyek jelentos megtakarítást eredményeznek az önkormányzat számára, amely az így megspórolt összeget az intézményei további fejlesztésére fordíthatja.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben