Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Biztonságban a gyerekek

Magasabb kerítést kapott a Gutenberg téri játszótér

2014. március 02. vasárnap

Átadták a Gutenberg téri játszótér megmagasított kerítését. Az önkormányzat szándéka az volt, hogy a tavaly nyáron megújított játszótér állapotát megőrizzék, éjszaka védjék a létesítményt az illetéktelen behatolóktól, a rongálásoktól.

Teljesen elkészült a Gutenberg tér játszótér megmagasított kerítése, ezzel teljessé vált a tavaly nyáron közel tízmillió forintból felújított játszótér beruházása. Így a teret az éjszakai órákban már nem csak hangos kamera, hanem a magasított, és éjszakára lezárt kerítés is védi. A fémszerkezetet a Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálat munkatársai saját kézzel készítették, megőrizve a kerítés alsó részén meglévő formavilágot. A játszóteret körbeölelő magasított kerítést Egry Attila alpolgármester és Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő adta át.

A játszóteret éjszakára bezárják

Egry Attila alpolgármester lapunknak elmondta: a magasabb kerítésre azért volt szükség, mert nagyon sokan, főleg fiatalok, arra használták a teret, hogy itt igyanak, cigarettázzanak, utánuk nagy halom szemét maradt, emellett sok esetben rongálás is történt.

Szilágyi Demeter és Egry Attila a játszótér átadásán

Miután tavaly csaknem tízmillió forintot költöttek a játszótér megújítására, szeretnék ezt az értéket megvédeni, hogy a parkban és a játszótéren lévő eszközök ne kerüljenek megrongálásra; reményeik szerint így sikerül megóvni a park állapotát – tette hozzá az alpolgármester.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben