Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Manipulatív képsorozattal bántották meg a kerület lakóit

Akár tetszik, akár nem: Józsefvárost kedvelik a turisták

2014. március 03. hétfő

A Hír24 online magazin megpróbálta lejáratni kerületünket. Romos képsorral akarták elvitatni Józsefváros turisztikai érdemeit. Az alantas gúnyolódás mögött a hírportált működtető Sanoma médiacég akcióját sejthetjük. Számos szállodánk, az egyre-másra nyíló hostelek, a megújuló városrészek, épületek, homlokzatok és végül a KSH adatai azonban Józsefváros igazát bizonyítják. Ezért a Hír24 helyett mi kérünk elnézést a kerület lakóitól.

A balliberális beállítottságú hírmagazin gúnyosan reagált arra a cikkünkre, amelyben a KSH adataira támaszkodva megírtuk, hogy turisztikai szempontból milyen nívós helyet foglalt el a VIII. kerület 2013-ban. A nálunk töltött vendégéjszakák számát tekintve Józsefváros a hatodik helyen végzett országosan. A Hír24 erre egy képgalériát közölt felújításra szoruló homlokzatokról, azt sugallva, hogy egy lepusztult kerület nem lehet turisztikai célpont.

A Hír24 csak a "fertőző" feliratot vette észre

Tisztelt Hír24! Rossz hírünk van! Józsefváros nem pont olyan, mint amilyennek elfogult fotóösszeállításukkal bemutatták. Tessék csak körbenézni például a Mátyás téren, ahol a tér megújulását nemrég követték az azt körülvevő épületek is. De említhetnénk a megújuló Teleki teret és a hamarosan átadásra kerülő piacot, vagy az egyre szépülő II. János Pál pápa teret is. A Palotanegyedben is szépen fogynak a felújítandó homlokzatok, valóban a belváros részévé vált, a Corvin sétányról pedig már senki sem gondolná, hogy itt valaha romos épületek álltak. 

A megújult parkból csak a "cigányok" felirat tűnt fel a Hír 24-nek

A Hír24 minderről tudomást sem véve egyoldalúan csak a kerület ráncait mutogatta. Láthatóan az volt a céljuk, hogy egész Józsefvárost néhány rossz állapotú homlokzattal azonosítsák. Holott málladozó homlokzatokat bármely más településen is találhatunk! A magazin acsarkodása feltehetően a kerület polgármestere ellen irányult. Kocsis Máté ugyanis tavaly augusztusban a Fidesz kommunikációs igazgatójaként kényes kérdéseket tett fel a Sanoma Budapest médiacég élén tevékenykedő Szabó György vezérigazgatónak. A Sanoma manipulatív reakciója azonban nemcsak Kocsis Mátét, hanem az itt élő 80 ezer embert sértette meg.  

A Hír24 csak a bal oldali épületet látta meg a Dugonics utcában

Az eredeti cikkünk ugyanakkor hangsúlyozta, hogy „Az előkelő helyezések vélhetően köszönhetők a számos kerületi szállodának…”.  Innen üzenjük, hogy tíz négycsillagos szálloda van a kerületben, például a Boutique Hotel Bristol, a Palazzo Zichy, a Nemzeti Budapest, a Novotel Centrum vagy a Mercure Museum, köztük az eredeti cikkben is említett Courtyard City Center, melyet az üzleti céllal érkező vendégek a tízedik legjobb szálláshelynek választottak országosan.  Úgy látszik, február 14-én még a Hír24 is bízott a Turizmus online által közölt adatokban, amikor megírta, hogy a kis hostelek között a Bródy Sándor utcai Bubble Hostelt választotta a második legjobbnak a Hostelworld.com.

A Józsefvárosban található tíz négycsillagos szálloda egyike

De számos más közkedvelt hostel is található még a kerületben, és számuk egyre gyarapszik. Másrészt Józsefváros közlekedési szempontból is vonzó hely, továbbá a 16 felsőoktatási karának köszönhetően 35 ezer diák tanul a kerületben. Emiatt egyre több a fiatalokat kiszolgáló vendéglátóegység és ennek következtében a fiatal turista is. Ezek a tényezők mind hozzájárulnak a kerület jó turisztikai eredményéhez. Aki nem hiszi, járjon utána – a KSH adatai nyilvánosak.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben