Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rekordszámú munkakereső a józsefvárosi állásbörzén

2010. április 08. csütörtök

Negyedik alkalommal szervezte meg a Józsefvárosi Önkormányzat, a Rév 8 Zrt. és a Közép-Magyarországi Regionális Munkaügyi Központ a józsefvárosi állásbörzét csütörtökön a Mátyás téri Kesztyűgyárban.

A kifejezetten a józsefvárosi munkaerőpiacra szabott börzén rekordszámú, közel ezer érdeklődő jelent meg. A reggeli órákban egészen a Nagyfuvaros utcáig állt a kígyózó sor a Kesztyűgyártól. A rendszerváltás óta soha nem látott magas munkanélküliség érezhető a kerületi állásbörzére látogatók óriási számából is, a legutóbb – három hónapja - tartott állásbörzéhez képest gyakorlatilag megduplázódott az érdeklődés. 

A börzén 54 munkaadó vett részt, akik összesen 500 üres álláshelyet kínáltak az álláskereső józsefvárosiaknak. 

Tóth Krisztián (Fidesz- KDNP), a Józsefvárosi Önkormányzat Népjóléti Bizottságának elnöke köszöntőjében hangsúlyozta a kerületvezetés elkötelezettségét abban, hogy a munka nélkül maradt józsefvárosiaknak segítséget nyújtson. 

A kerületi és kerületen kívüli munkaadók a fodrásztól az értékesítési munkatársig legkülönbözőbb, leginkább középfokú végzettséghez kötött állásokat kínálták. Az eddigi tapasztalatok alapján egy-egy ilyen alkalommal a megjelent álláskeresők harmada sikeresen el tud helyezkedni a józsefvárosi állásbörzének köszönhetően. 

A Józsefvárosi Önkormányzat a közelmúltban több, a kerületiek foglalkoztatását segítő intézkedést tett. A képviselő-testület a Magdolnanegyed felzárkóztatása érdekében szakképzési, képzési programok támogatásáról döntött és 30 fővel emelte a közcélúan foglalkoztatottak számát, így már 300 fő közcélú foglalkoztatása lehetséges az önkormányzati intézményekben.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben