Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Véget ért a Magdolna Negyed Program féléves fórumsorozata

Zárófórum: Képzési és foglalkoztatási programok

2014. március 18. kedd

Havi rendszerességgel megrendezett, féléves fórumsorozat ért véget március 12-én este a Kesztyűgyár Közösségi Házban. A rendezvények legfőbb célja a Magdolna Negyed Program harmadik szakaszának részletes bemutatása volt a negyed lakói számára.

Az Egry Attila alpolgármester és Balogh István Szilveszter, a Magdolna negyed önkormányzati képviselője részvételével megtartott zárófórumon a képzési és foglalkoztatási programokról tájékozódhattak az ittlakók. Pál Enikő, a Kesztyűgyár szakmai igazgatója a Közösségi Ház szervezésében megvalósuló OKJ-s szakképzésekről, az aktív korúak számítástechnikai felzárkóztatását segítő Aktív csoport, illetve az idősebb korosztály számítástechnikai oktatását megvalósító Webre nagyi! programról tájékoztatta a jelenlévőket. Beszámolt a 10 osztályos felzárkóztató képzésről, a Kesztyűgyárban működő Álláskereső Klubról, a megváltozott munkaképességűek számára nyújtott tanácsadásról, az álláskeresőknek és a pályaválasztás előtt álló diákoknak szervezett tréningekről. Tájékoztatott a nők elhelyezkedési esélyeit javító Női csoport programelemről, a 16. életévüket betöltött diákok alkalmi munkavállalását segítő mentorprogramról, valamint az intézmény által szervezett állásbörzékről is.

Gyuris Tamás a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ által szervezett álláskereső klubról és tréningekről, a társadalomból kirekesztett nők rehabilitációját és foglalkoztatását elősegítő programelemről, illetve arról a közösségi mosodáról és információs pontról tájékoztatta a jelenlévőket, amely augusztusban kezdi meg a működését a Szerdahelyi utcában. A Rév 8 Zrt. képviseletében.

Erdősi Sándor projektmenedzser arról számolt be, hogy milyen lakhatást, közösségi, bűnmegelőzési akciókat, sport- és szabadidős programokat támogató pályázatok kerültek és kerülnek a jövőben kiírásra az MNP3 keretében. A közönség kérdéseinek megválaszolása után Egry Attila alpolgármester arról biztosította a kerületieket, hogy bár ez a szomszédsági fórumsorozat lezárult, lesznek még a döntéshozók és a lakosság közötti kommunikációt segítő, hasonló rendezvények.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben