Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Újabb kerékpárbarát fejlesztések Józsefvárosban

2014. március 19. szerda

Egyre több fejlesztés segíti a biciklis közlekedését Józsefvárosban. Új kerékpársávokat alakítanak ki, és több tárolót is kihelyeznek ez év őszéig - adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ.

toplistájában. Most úgy tűnik előkelőbb helyezésre is pályázhatunk. 2014-ben ugyanis fejlesztések hosszú sora teszi még kényelmesebbé a kerékpáros közlekedést, melyek számos ponton érintik Józsefvárost. Mert ugye jó dolog a közbringa, de még jobb, ha minél több kiépített útvonalon használhatjuk.   

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint a kerületünket érintő fejlesztések várhatóan 2014 őszéig valósulnak meg. Tájékoztatásuk szerint kerékpársáv épül az Üllői út Kálvin tér és József körút közötti szakaszán. Az Üllői útról a Kinizsi utcába tartóknak a lámpánál megálló autósor elé kerékpáros-felállóhelyet festenek fel a biztonságos beforduláshoz. Kanyarodást segítő felfestést terveznek még a József körútra csatlakozó Bérkocsis, Kölcsey, és Krúdy Gyula utcánál is. 

A Baross utcában a Rigó és Dobozi utca közti szakaszon külön kerékpársávon lehet majd közlekedni. A Szigony utcánál közös kerékpár és buszsávot használhatnak a közeljövőben a biciklisek. A Baross utca belső szakaszán a Szabó Ervin térig pedig kerékpáros nyom kerül kialakításra a bringás közlekedőknek.  A Luther utcában külön sávon és a II. János Pál pápa téren kerékpárnyomok mentén tekerhetünk majd a Népszínház és a Rákóczi út között mindkét irányban. A Krúdy Gyula utca Nagykörútra nyíló szakaszán, a Bródy Sándor és Stáhly utca egy szakaszán, a Kőfaragó, a Gyulai Pál, a Mária, a Reviczky, az Ötpacsirta, a Trefort, a Somogyi Béla és a Rökk Szilárd utcában, valamint a Pollack Mihály téren is mindkét irányban lehet majd kerékpározni. A kerékpárutak mellett a kerületben várhatóan 13 helyen 206 új tároló is kiépítésre kerül – tudtuk meg a BKK-tól. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben