Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közbiztonsági fórum a Magdolna-negyedben

2010. április 09. péntek

Április 8-án délután fórumot tartottak a Magdolna-negyed közbiztonságáról a Kesztyűgyárban. Az önkormányzat, a lakosság, a rendőrség, a civilek, a szakemberek együtt kívánnak gondolkodni, véleményt cserélni és tenni a városrész biztonságáért.

A közös gondolkodás és az azt mederbe terelő rendszeres fórumok a Magdolna Negyed Program része.  A negyed felzárkóztatásához ugyanis elengedhetetlen, hogy ne csak a lakókörnyezet újuljon meg, hanem a helyi társadalom is, s a közrend fenntartása érdekében az ott élők is fontosnak érezzék az együttműködést az önkormányzattal, a rendőrséggel. Ezért az érintettek kéthetente tartanak szomszédsági találkozót, mindarról, mi közügy. Fontos tudni, hogy a szomszédsági találkozó nem az „össznépi kesergés” helyszíne, a beszélgetéseket konkrét intézkedési terv követi. 

A lakókkal, ez alkalommal Pintyi Zoltán a VIII. kerületi rendőrőrs hivatalának vezetője Szabó András a Kapocs Alapítvány elnöke, Gyékiss Roland a Kék Pont Alapítvány vezetője, Kurt Balázsné a Nap Klub Alapítvány képviselője  és természetesen az önkormányzat, illetve az annak megbízásában eljáró Rév8 Zrt. képviselői beszélgettek. Az önkormányzat, a rendőrség képviselői és a szakemberek a városrész mindennapi és tipikus közbiztonsági problémáinak megoldásában igyekeznek prioritásokat felállítani és megoldást találni. 

A csütörtöki fórumon a legtöbb szó a hajléktalanok okozta problémákról, a nemtörődöm lakótársakról, a Teleki téri piac állapotáról esett. A résztvevők örömmel hallották, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat részéről e problémák mindegyikére van immár kidolgozott stratégia, a képviselő-testület a közelmúltban döntött a kerületi hajléktalanügyi stratégia kidolgozásáról, a Dankó utcai hajléktalan ellátás feltételeinek szigorításáról, és a többek között a Teleki tér közterületi felújítását célzó európai uniós pályázat beadásáról

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben