Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Százlábú híd

Forgalomkorlátozás az átépítés alatt

2014. április 22. kedd

Torlódásra kell számítani a Kerepesi úton a Keleti pályaudvar bejárati vágányai fölött, mert felújítják a „Százlábú hidat”. A közlekedést a vasúti és a troli-felsővezetékek átépítése, valamint a szükséges útkorrekciók lassítják. Összegyűjtöttük a változásokat.

Az átépítés két ütemben zajlik: az elsőben a Keleti pályaudvar felé, a másodikban a Hungária körút felé haladó forgalmat kiszolgáló szerkezetet építik át közel nettó 4 milliárd forintért. A munkálatok során azonban forgalomkorlátozásokra és változó menetrendekre kell számítani.

·Lezárták a Kerepesi úton a belváros felé vezető útpályáját az Asztalos Sándor út és az Aréna Pláza között, a forgalmat a másik útpályára terelik, így a belváros felé egy, a városból kifelé vezető oldalon pedig két sáv járható.

·  A felújítás sávszűkítéssel és sebességkorlátozással jár.

·Az autósok ezt a szakaszt elkerülhetik északról, a nemrég megnyitott Thököly úton, illetve délről, a Kőbányai úton.

·A felüljáró alatt közlekedő vasút menetrendje is változik, amelyről bővebben itt olvashat.

Az átépítésnek köszönhetően az új, északi hídszerkezet szélesebb lesz, így azon három forgalmi sáv átvezetésére nyílik lehetőség. Az új híd déli oldalán kétirányú kerékpárút épül, összekötve és folyamatossá téve a régi híd által megszakított kerékpárutat.

A híd a százlábú becenevet a vasutasoktól kapta, ugyanis az északi pályaszerkezet nem néhány masszív pilléren nyugszik, hanem számos karcsú oszlop tartja azt. 

Videó: www.budapestvideo.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben