Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rektorváltás

Új rektor az Óbudai Egyetemen

2014. április 29. kedd

Magyarország köztársasági elnöke – az emberi erőforrások miniszterének javaslatára – Prof. Dr. Fodor Jánost nevezte ki az Óbudai Egyetem élére. Az új rektor a Sándor-palotában vette át megbízólevelét Áder Jánostól.

Prof. Dr. Fodor János 2005-ben kezdett dolgozni az intézményben tudományos rektorhelyettesként. 2000-ben habilitált, 2004 óta az MTA doktora és egyetemi tanár. Kutatási területe kiterjed a fuzzy logikára, a preferenciamodellezésre, a többkritériumú döntésekre. E témakörökben 280 publikációja jelent meg, amelyekre 5000-nél több hivatkozást kapott.

Több tudományos szervezetnek tagja, amelyekben különböző vezető tisztségeket is betölt. Szakmai tevékenysége számos elismerést kapott. Többek között 2010-től a Temesvári Műszaki Egyetem tiszteletbeli doktora.

Az újonnan kinevezett rektor egy olyan cselekvő intézményi politika megvalósítását tűzte ki célul, amely biztosítja, hogy az Óbudai Egyetem fejlődése töretlen maradjon.

Az Óbudai Egyetem és jogelődje rektori tisztségét 2003 óta Prof. Dr. Rudas Imre töltötte be. Megbízatása 65. életévére való tekintettel idén tavasszal szűnt meg.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben