Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Jótékonysági akció

Almát kaptak a Hétszínvirág óvodásai

2014. április 30. szerda

Jótékonysági sorozat kezdeteként almát osztottak a Kun utcai Hétszínvirág óvodásainak. A terület önkormányzati képviselője, Zentai Oszkár adta át a Szabad Nemzet Egyesület által felajánlott gyümölcsöt.

A kis ovisoknak Zentai Oszkár önkormányzati képviselő adta át a Szabad Nemzet Egyesület által felajánlott több rekesz almát. Öröm volt látni a kicsik arcát, amint átvették a finom gyümölcsöt. 

Zentai Oszkár hangsúlyozta: a jótékonysági sorozat első állomásaként azért választották a Hétszínvirág Óvodát, mert sok idejáró kisgyerek nem kap mindennap friss gyümölcsöt. Hozzátette, hogy terveznek még hasonló akciókat, és nemcsak óvodásoknak, hanem alsó tagozatos diákoknak is visznek majd gyümölcsöt. Zentai Oszkár kiemelte: Józsefváros valamennyi intézménye nyitva áll azok előtt, akik a rászorulókat, illetve a gyerekeket szeretnék támogatni.

A Szabad Nemzet Egyesület elnöke, Elszaszer T. Csörsz elmondta: kezdeményezésükkel az egészséges táplálkozásra és a magyar almára szeretnék felhívni a figyelmet már fiatal korban. Az almát Agárdi Krisztián kereskedő ajánlotta fel az egyesületnek, aki közölte: vállalkozásuk sok embert alkalmaz, sok termelővel áll kapcsolatban. Közös elhatározásuk volt, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhető megtakarításaikat jótékony célra fordítják.

A Hétszínvirág Óvodába 90 kisgyermek jár. Kevesen tudják, hogy az intézményt Kisdedóvó néven alapították 1889-ben, így idén ünnepli fennállásának 125. évfordulóját.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben