Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egészség, becsület és csapatszellem

Józsefvárosi Ovilimpia a Losiban

2014. május 13. kedd

A Józsefvárosi Önkormányzat védnökségével a Losonci téri Általános Iskola idén immár ötödik alkalommal rendezte meg a józsefvárosi óvodások sportversenyét, az Ovilimpiát. A diákolimpiák mintáját követő tavaszi megmérettetésre évről évre egyre lelkesebben készülnek az ifjú sportolók.

A 14 csapat ezúttal is az 1988-as szöuli olimpia hivatalos dalára vonult be az iskola udvarára, ahová a hagyományokhoz híven a Losi diákjai hozták be az Ovilimpia zászlaját, mely köré minden óvoda kitűzte saját lobogóját is. Nem maradt el az ovilimpiai láng ünnepélyes meggyújtása, a közös bemelegítés és az ovilimpikonok eskütétele sem.

A Józsefvárosi Önkormányzat nevében Vörös Tamás képviselő köszöntötte a jelenlévőket. „A sportban nem számít, ki honnan érkezett. Csakis a becsület, az összetartás, a kitartó munka és az elért eredmény fontos”– mondta, hozzátéve, hogy bizonyára nem mindegyik ovisból válik később élsportoló, de ha többségük felnőttként is rendszeresen sportol majd, akkor ez a rendezvény máris elérte a legfontosabb célját.

A képviselő elmondta, hogy az önkormányzat azért is fontosnak tartja ezt a rendezvényt, mert minden gyermek számára biztosítani kell, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki önmagából. Ehhez elengedhetetlen az egészség és a megfelelő képzés biztosítása. Hangsúlyozta, hogy minden józsefvárosi lakosnak joga van hozzá, hogy kulturált, rendezett körülmények között éljen, tanuljon és dolgozzon. Az önkormányzat eddig is sokat tett a kerület, azon belül többek között a Losonci tér és környékének megújulásáért, a közbiztonságért és a tisztaságért. Noha még számos tennivaló akad, a lakosság visszajelzései és a választási eredmények is elégedettségről tanúskodnak, ezért a jövőben is a már megkezdett utat szeretnék folytatni.

A rendezvényen díszvendégként részt vett több igazi olimpikon és számos kiváló, józsefvárosi kötődésű sportoló is, köztük Szilágyi Áron, olimpiai bajnok vívó és Fráter Viktória, a ritmikusgimnasztika sportág legsikeresebb magyar versenyzője. Az Ovilimpián jelen volt Szabóné Fónagy Erzsébet tankerületi igazgató és Zentai Oszkár, a Humánszolgáltatási Bizottság elnöke is.

A gyerekek idén is három versenyszámban – helyből távolugrásban, kislabda dobásban és harminc méteres futásban – mérkőztek meg egymással. Mivel egyik sem óvodai tananyag, az iskola idén is lehetőséget biztosított a felkészülésre az intézmény sportpályáin. A május 9-ei versenyen aztán nemcsak gyorsaságból és erőből, de kitartásból és összefogásból is remekül vizsgáztak a kicsik. Az összesített versenyből végül a Napraforgó óvoda csapata került ki győztesen, de a többiek sem távoztak üres kézzel. A legjobbaknak járó arany-, ezüst- és bronzérem mellett minden ovilimpikon emlékéremmel, az óvodák pedig egy-egy ajándékcsomaggal gazdagodtak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben