Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bóbita Családi Nap

Mosollyal telt meg a II. János Pál pápa tér

2014. június 02. hétfő

Rengeteg program és még annál is több vidám gyermekarc töltötte be június elsején, vasárnap a megszépült II. János Pál pápa teret. Gyönyörű környezetben több száz család töltötte a – szerencsére esőmentes, napsütéses – szabadidejét a részben Józsefváros Önkormányzata szervezte Bóbita Családi Napon. Nagyszerű koncertek, gyermekelőadások, kreatív sarkok, gólyalábasok és sok egyéb más várta a kicsiket és nagyokat.

Vasárnap délelőtt még nem volt egészen 10 óra, de már magyar népzene dallamai hallatszottak az Erkel Színház felől. Nem csoda, hiszen az első műsorszámot próbálták. De kellemes meglepetés volt az is, hogy a hivatalos nyitás előtt az árusok már mind nyitva voltak, melyek között az ilyen rendezvényekre jellemző módon az igényes kézműves termékektől, az olcsó cukrozott édességekig mindent meg lehetett kapni – nekünk legjobban a bio gyümölcslevek ízlettek. Az pedig már a korai óráktól kezdve egyértelmű volt, hogy a két arcfestő lánynak nehéz napja lesz.

A Józsefvárosi Önkormányzat, a Fidelio Média, az Unicef és az Erkel Színház szervezésében megvalósuló Bóbita Családi Napon minden a gyerekekért volt, minden az ő jókedvükért történt. A műsort reggel tízkor – erdélyi és magyar táncokkal – a Csillagszeműek táncegyüttes kezdte élő népzenére, melyet a Tündök zenekar biztosított.

Az előadás végére megtelt a nagyszínpad előtti nézőtér, és következő műsorszám is szép számmal ültette le az embereket a kivetítő elé, ahol a Hófehérke és a hét törpe című táncjátékot tekinthették meg az Erkel Színház előadásában. Közben egyre többen érkeztek a vásári sokadalomba, ahol a gyerekek kézműveskedhettek, de volt fakörhinta, különböző ügyességi játékok és zsonglőrködni is meg lehetett tanulni.

Folyamatosan zajlottak a programok délután is. A nagyszínpadon nagy sikert aratott az Eszter-lánc mesezenekar produkciója, amely mellett egy kis sátorban az apukák nagy örömére finom félbarna sört is lehetett kapni. Sok mosolyt csalt az arcokra Méhes Csaba pantomimművész és a Brass in the Five közös előadása, a bohóc egyik legnagyobb tette az volt, amikor a tubába – mint egy éhes oroszlán szájába – félelmét legyőzve dugta be a fejét.

De már szaladtunk is a másik színpadhoz, hiszen itt pedig éppen az Aranyszamár Színház előadása zajlott, a kicsik a színpad szélén lesték a történéseket. Mindeközben a sátraknál egyre többen alkottak, ékszereket például, de lehetett horgászni vagy éppen imádkozó sáskával, madárpókkal is találkozni.

A rengeteg program mellett a sokadalomban olykor feltűntek gólyalábasok, de erre sétált egy nagy maci egy vadásszal kézen fogva, a rendre többek közt két daliás huszárlegény is vigyázott. Nem sokkal öt óra előtt a Kaláka együttes lépett színpadra, akiket a Ghymes követett közös éneklésre hívva és egyeseket táncra is perdítve, szép lezárást adva az egész nap sok családot vonzó Bóbita Napnak.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben