Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Beindult a Virágos Józsefvárosért mozgalom

10 ezer tő petúnia talált gazdára

2014. június 03. kedd

Térítésmentesen adott virágokat Józsefváros önkormányzata a kerületi társasházaknak, óvodáknak, iskoláknak, civil szervezeteknek, egyházaknak és vendéglátósoknak. Az akció célja az volt, hogy Józsefváros minél virágosabb legyen. A múlt hétvégén 10 ezer petúnia talált gazdára.

Józsefváros képviselő-testülete május 14-i ülésén úgy döntött, hogy részt vesz a Virágos Magyarországért Környezetszépítő versenyben. Ennek érdekében több programot is elindított. Legutóbb ingyen virágot adott a kerületi társasházaknak, óvodáknak, iskoláknak, civil szervezeteknek, egyházaknak és a vendéglátósoknak is.

Az önkormányzat csupán két feltételhez kötötte az akciót. Az egyik, hogy a jelentkezők az épületek közterületre néző homlokzatának ablakaiba és egyéb, a homlokzaton elhelyezkedő felületeire helyezzék ki a petúniákat, hogy azokban az utcán sétálók is gyönyörködhessenek. A másik, hogy legalább augusztus 31-ig gondozzák a virágokat. Az akció sikeresen zárult, 10 ezer petúnia talált gazdára egyetlen hétvége alatt.

Korábban 50 virágtartó oszlopot helyezett ki az önkormányzat, amelyek a Blaha Lujza tértől a II. János Pál pápa térig szegélyezik a Népszínház utca páros oldalát. A kandeláberekbe muskátlikat ültettek a helyi lakosok és a környék önkormányzati képviselői.

Szerkesztőségünk is csatlakozott a mozgalomhoz

80 tő muskátlit ajánlottunk fel a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődéknek. A virágok elültetésében a Józsefvárosi Közterület-felügyelet és Városüzemeltetési Szolgálat segítségét kértük.

Legnagyobb meglepetésünkre a bölcsődések és szüleik is szívesen kertészkedtek velünk a Babóca udvarán. A dadák pedig megígérték, hogy gondozni fogják a muskátlikat.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben