Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Teljes lefedettség

Mindenhol lesznek térfigyelő kamerák

2014. június 30. hétfő

Jelenleg 115 darab térfigyelő kamera működik Józsefvárosban, az önkormányzati fejlesztéseknek köszönhetően a szám 180-ra bővül. A kerület lefedettsége szinte teljessé válik, ami jelentősen csökkenti a bűncselekmények számát. A fejlesztés közel 300 millió forintból valósul meg, amelynek fedezetéül nagy részben a kormányzati pályázaton elnyert pénzek szolgálnak.

A kamerarendszer bővítésével és modernizálásával – a szerkezeteknek nagyobb lesz a felbontása, a kép élesebb lesz, az éjszakai fényviszonyokhoz is jobban alkalmazkodnak – szinte a teljes kerület ellenőrizhetővé válik, ami jelentősen növeli a közbiztonságot. A bővülő kamerarendszer részeként Józsefvárosban – Magyarországon először – arcfelismerő kamerák is lesznek, amelyek lehetővé teszik körözött bűnözők beazonosítását. A kamerák nem csak a nyilvántartásban szereplő egyéneket tudják „lencsevégre kapni”, a hálózat járművek rendszámának felismerésére – így lopott autók, lejárt műszaki engedélyű járművek vagy éppen szabálytalankodók kézre kerítésére – is alkalmas.

A piros pontok a térfigyelő kamerák helyét jelzik

A teljes beruházás 293 millió forintba kerül, amelynek mintegy 75 százalékát abból a 220 millió forintból fedezi Józsefváros, amelyet a bűnmegelőzés elősegítésére, térfigyelő kamerarendszer telepítésére kiírt kormányzati támogatáson nyert el az önkormányzat a legeredményesebb pályázóként. A képviselő-testület június végi döntésének értelmében az elnyert összeget az önkormányzat 73 millió forinttal egészíti ki.

Józsefváros közbiztonsága javítása érdekében az önkormányzat korábban megerősítette a rendőrséget, mobil rendőrőrsöt működtet a Diószegi utcában, rendőrházat létesített a Lujza utcában, Szomszédsági rendőrprogramot indított a Magdolna negyedben és hangos kamerákat is telepített.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben