Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Magdolna Negyed Program III.

A tervezettnél több fejlesztés valósul meg

2014. július 22. kedd

Új fejlesztési elemekkel bővül a Magdolna Negyed Program III. üteme. Az egyes beruházásokra szánt, de fel nem használ maradványösszegekből az önkormányzat többek között a programban résztvevő egyes bérházak és társasházak tetőszerkezetét és kéményét újítja fel, de jut még pénz járdafelújításokra is. A képviselő-testület továbbá döntött arról is, hogy csökkenti a lakbért azoknál a lakásoknál, ahol az építkezési munkák jelentősen zavarják a bérlők mindennapjait.

Néhány hét múlva, a nyár végén fejeződnek be azok a fizikai fejlesztések, amelyek a Magdolna Negyed Program III. ütemében valósulnak meg. A közterek megújítására szánt, előzetesen betervezett összegeket azonban nem használta fel teljes egészében az önkormányzat. A megmaradt pénzt ezért most átcsoportosította más programelemekbe, így még több fejlesztés valósulhat meg a Magdolna negyedben.

Lakbércsökkentés

Egy felújítás zajjal, porral és kosszal jár, ezért Józsefváros önkormányzata még a program elindulása előtt levélben kérte az érintettek türelmét és megértését. Mindemellett a képviselő-testület úgy döntött, hogy azoknál a lakóépületeknél, ahol komplex felújítást végeznek és a kivitelezési munkák jelentősen zavarják az ott lakók mindennapjait, lakbércsökkentést vezet be az építkezés ideje alatt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben