Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Teljesen megújul a Kálvária tér is

A park után a társasházakat is felújítják

2014. július 31. csütörtök

Az önkormányzat célja a Kálvária tér teljes körű megújítása, amely a park – hamarosan befejeződő – rehabilitációjával kezdődött, de még koránt sem ért véget.

Teljesen megújul, és új arculatot kap a Kálvária tér, hiszen lassan a végéhez ér a közpark és a játszótér felújítása, de ezzel nem ér véget a környék rehabilitációja.

Teljesen megújul a Kálvária tér

Az önkormányzat ugyanis elhatározta, hogy a téren – a Teleki térhez hasonlóan – nem csak a parkot újítja meg, hanem a közel jövőben az utcákat és a társasházakat is. Kocsis Máté a júniusi testületi ülésen elmondta, hogy jövőre – miután idén befejeződik az Auróra utcai rendelő és a közterek teljes felújítása – gőzerővel folytatódik a társasházak rekonstrukciója, melynek keretében terveik szerint a Kálvária tér összes épülete megújul majd.

Az épülő Infopont a Kálvária téren

A polgármester hozzáfűzte, hogy idén is 120 millió forintot fordítanak a társasházak megújítására, ezen kívül 31 milliót energetikai rekonstrukciókra, de ez az összeg jövőre jócskán megemelkedik.

A Kálvária tér látványterve

A tér és a társasházak teljes körű felújításától pedig hosszútávon azt várja az önkormányzat, hogy emelkednek majd a környéken az ingatlan árak.

Kálvária tér 6.

A Kálvária tér megújulásának szerves része a 6-os szám alatti társasház felújítása, amely a következő évadtól, az eddig állandó játszóhellyel nem rendelkező, Turay Ida Színháznak is otthont ad. Itt megújul a homlokzat és új födémet kap a színjátszásnak helyet biztosító földszint és első emelet. A színház ideköltözésével minőségi színielőadásokkal gazdagodik Józsefváros kulturális élete. A Turay Ida Színházról bővebben itt olvashat.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben