Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Minden megtudható a felújításokról

Információs pont a Dankó utcában

2014. augusztus 08. péntek

Sántha Péterné alpolgármester és Balogh István Szilveszter önkormányzati képviselő pénteken adta át a környék lakóinak a Magdolna Negyed Információs Pontot a Dankó utca egyik megújult épületében. Az iroda munkatársainak legfontosabb feladata, hogy tájékoztassák a helyieket az Magdolna Negyed Program III-hoz kapcsolódó munkálatokról, illetve segítsék a kivitelezésben részt vevők és a lakosság közötti kommunikációt.

A Dankó utcában több épület is megújult a közelmúltban, jelenleg is több helyen folynak a munkálatok. A Magdolna Negyed Információs Pont is egy megszépült épület földszintjén kapott helyet, a 16. szám alatt nyílt iroda munkatársai elsősorban a Magdolna Negyed Program (MNP) harmadik üteme kapcsán felmerülő kérdésekben tudnak majd segíteni a környéken lakóknak.

„Az MNP III. részeként 13 társasház valamint 28 önkormányzati bérház újul meg a közeljövőben, de a Magdolna negyedet övező utcák terek, többek közt a Kálvária tér, a Teleki tér, a FiDo szintén megújul. Ha az emberek környezete megszépül, az lelkileg is hat személyiségükre. Az önkormányzat fontosnak tartja a szociális, családsegítő programok, állásbörzék szervezését is, amelyek szintén a kerületet, az itt lakók közösségét építik” – mondta a megnyitón Sántha Péterné alpolgármester.

„Az elmúlt évtizedekben Józsefváros szociális szempontból rendkívül elhanyagolt terület volt, hatalmas hátrányt kell behoznunk. Szükség van a szociális fejlesztésre is, hamarosan például közösségi mosoda nyílik a kerületben. A most megnyíló irodában a fejlesztésekkel kapcsolatos kérdéseken túl a munkatársak egyéb szociális kérdésekben is segíteni tudnak” – mondta Balogh István Szilveszter, majd Sántha Péternével ünnepélyesen átvágták az információs pont átadását jelképező szalagot.

Az irodát Vattamány Kristóf vezeti, ahol napközben négyen várják a lakosokat kérdéseikkel, problémáikkal. Fő feladatuk, hogy a Magdolna Negyed Program III-hoz kapcsolódó munkálatokról tájékoztatást adjanak, illetve segítsék a kivitelezésben részt vevők és a lakosság közötti kommunikációt. Szociális kérdésekben is tudnak segítséget nyújtani, de például a lakossággal egyeztetve a megújuló házak zöldudvarainak megtervezésében is segítenek.

Magdolna Negyed Program III.

A szociális város-rehabilitációs program 2013 februárjában kezdődött Józsefvárosban és 12 ezer embert érint. A Józsefvárosi Önkormányzat csaknem 4 milliárd forint uniós támogatást kapott a megvalósításához az Új Széchenyi Terv keretében. Józsefváros korábban még sohasem nyert el ekkora összeget. A Magdolna negyed rehabilitációja nemcsak az épületek és a környezet megújítását jelenti, hanem szociális fejlesztéseket is. A fő cél, hogy javuljon a közbiztonság, a köztisztaság és az életszínvonal a negyedben.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben