Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Átadták a Teleki tér 15-25. előtti útszakaszt

Felújított úttest, több parkolóhely

2014. augusztus 08. péntek

Teljesen új, a mai igényeket is kielégítő útburkolatot kapott a Teleki tér egyik útja, átalakult a parkolási rend is – az új halszálkás parkolás lehetővé tette, hogy további 40 gépkocsi tudjon megállni a piac közelében. A felújított úton Sára Botond alpolgármester és a Társak a Teleki térért Egyesület elnöke, Feicht Rezsőné vágta át a szalagot.

Az alpolgármester az átadón hangsúlyozta, hogy a felújítás jelentőségét abban látja, hogy az újjáépült Teleki téri piac mellett létrejött egy 200 méter hosszú, vadonatúj útszakasz és 40 új parkolóhely került kialakításra, így a vásárolni érkezők kényelmesebben tudják lerakni autóikat. A beruházás a Magdolna Negyed Program III. részeként valósult meg, európai uniós forrásból, több, mint 30 millió forint értékben. Sára Botond hozzátette, hogy az útfelújítás közben tapasztalták, hogy nem csak az út, de az azt övező járda is leromlott állapotban van, ezért az önkormányzat saját erőből a gyalogos útszakaszt is több helyen kijavította, megerősítette.

Az új út mellett folyamatosan épül a Teleki téri park is, amely szeptemberben készül el. Az átadáson jelen voltak a park tervezésében résztvevő helyi civil szervezet, a Társak a Teleki térért Egyesület tagjai, akik a későbbiekben a működtetésből is kiveszik majd a részüket. Elnökük Feicht Rezsőné, Marika elmondta: nagyszerű a viszonyuk a józsefvárosi önkormányzattal, aki egyenrangú partnernek tekinti őket. Amikor tavaly elindult a tervezés, a helyiek nagyon örültek, hogy őket is bevonták a tér felújításának előkészítésébe, ezáltal mindenki magáénak érzi a teret. A civilek egy helytörténeti parkot álmodtak a Teleki térre. Az elnök asszony megköszönte az önkormányzat együttműködését abban is, hogy a park fenntarthatóságát kerítéssel, közvilágítással, locsolórendszerrel és parkőrséggel támogatja majd.

A Teleki tér teljes rehabilitációja mellett (melynek során felújították az utat és megújul a közpark), az MNP III. részeként, 41 társasház újult meg a Magdolna negyedben, és a FiDo tér, valamint a Kálvária tér felújítása is hamarosan befejeződik.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben