Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

MNP III. Szomszédsági rendőrprogram

Lakossági fórum a tapasztalatokról

2014. június 10. kedd

Egy éve indult a Szomszédsági rendőr program a Magdolna negyedben. Az MNP III. részeként folytatott program első évének tapasztalatait és eredményeit ismertették a lakossággal és válaszoltak a felmerülő kérdésekre.

Jelentősen nőtt a nyomozati elrendelések száma, mióta elindult az MNP III. szomszédsági rendőr-járőr program – derült ki Erdősi Sándor, a Rév8 programvezetője beszámolójából. Az eljárások számának növekedése a rendőrség és a lakosság összefogásának köszönhető. Az előadást követően Segyevi Zoltán Józsefváros rendőrkapitánya egészítette ki a prezentáció adatait a saját és kollégái tapasztalataival.

A lakosok többsége a Mátyás téren a késő esti órákban hangoskodó és sokszor szórakozásból rongáló kiskorúak problematikájára hívta fel a figyelmet. A megoldási javaslatok között felmerült a sportudvarok hosszabb nyitva tartása, amely a sportolást, mint alternatívát biztosítaná a fiatalságnak a csellengés helyett. A lakosok többsége látja a rendőri munka fejlődését, a nagyobb létszámú járőri jelenéltet a lakókörnyezetében, de bizonyos területeken – például a Mátyás és a Teleki téren – állandó járőrszolgálatot vagy kihelyezett rendőrőrsöt látna szívesen.

A kérdezők közül többen a bejelentéssel kapcsolatos problémákra, reakcióidőkre is felhívták a rendőrkapitány figyelmét, aki látja az új operátori rendszer hiányosságait és azok fejlesztésén is kíván dolgozni. A fórum szervezője és moderátora, Németh Zoltán a Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálattól hangsúlyozta, hogy a problémák megoldásában mindenképpen segít a megfelelő szerveknek való jelzés az esetek észlelésekor.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben