Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

43 millió forintos beruházás

Kis Fuvaros 8: megújult a homlokzata

2014. augusztus 18. hétfő

A Magdolna Negyed Program III. egyik állomásaként újult meg a Kis Fuvaros utca 8. szám alatti társasház homlokzata. A 43 millió forintból szigetelték a tűzfalakat is, valamint egy korábbi komfort nélküli lakásból és egy műhelyből egy komfortos lakást alakítottak ki. A megújult épületet Zentai Oszkár önkormányzati képviselő adta át hétfőn az ott lakók egy részének jelenlétében.

Az Auróra utcai szakrendelő – melynek több mint egymilliárd forintos korszerűsítése, felújítása ősszel kezdődik – közelében található Kis Fuvaros utcai társasházban több lakó fogadta az átadásra érkező Zentai Oszkárt. Az önkormányzati képviselő meghallgatta véleményüket, tapasztalataikat. Az eseményeket kíváncsian szemlélte a szintén a házban lakó kissrác, Csibike is.

„A kerület iskolái, óvodái, bölcsődéi után a közterületek megújítására került sor, hamarosan az összes teret igénybe vehetik a józsefvárosiak. Mindezek után a társasházak felújítása következik, amelynek egyik első lépése ez a ház volt. Több mint 43 millió forintból szigeteltük a tűzfalakat, rendbe hoztuk az utcai homlokzatot, valamint létrehoztunk egy fürdőszobával és mellékhelyiséggel felszerelt komfortos lakást egy korább műhelyből és komfort nélküli lakásból” – mondta Zentai Oszkár. Az önkormányzati képviselő jelezte, hogy az esetleges hiányosságokat, a kért javításokat a kivitelezővel pótoltatja, megcsináltatja. Az átadást jelképező szalagátvágásban a képviselőnek több lakó, köztük Csibike is segített.

Az újjáépülő kerületben a jövőben több rendőr és közterület-felügyelő ügyel a biztonságra, és a kibővülő, modernebb kamerarendszer is hozzájárul a Nagy Fuvaros, az Alföldi, a Homok és a Népszínház utca nagyobb nyugalmához.

MNP III.

A Magdolna Negyed III. szociális városrehabilitációs program 2013 februárjában kezdődött Józsefvárosban, és 12 ezer embert érint. A Józsefvárosi Önkormányzat csaknem 4 milliárd forint uniós támogatást kapott a megvalósításához az Új Széchenyi Terv részeként.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben