Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A lakók újították fel

Önerőből szépítették meg házukat

2014. augusztus 19. kedd

Rendhagyó átadásra volt hivatalos a Józsefváros újság, elkészültek ugyanis a Diószegi utca 1-es szám lakói azzal a felújítással, amelyet – külső anyagi támogatás nélkül – önerőből valósítottak meg. A helyi önkormányzati képviselő, Guzs Gyula a lakókkal együtt büszkén mutatta az elkészült felújításokat, és egy jó hírt is hozott a házban élőknek.

Ritka, hogy egy lakóközösségnek van akkora összetartó ereje, energiája és természetesen saját anyagi forrása, hogy nekiláthasson bármilyen nagyobb felújításnak a társasházon belül.

A Kálvária tér és a Diószegi utca sarkán található épület lakói, úgy látszik, ilyenek. Hiszen teljesen önerőből állították helyre épületük körfolyosóját, lépcsőházát, még a stukkókat is felújították.

A merész vállalkozás a helyi képviselő, Guzs Gyula fülébe is hamar eljutott, és meggyőzte az önkormányzatot, hogy ha mással éppen nem is, segítse a belső udvar felújítását térkövekkel.

A segítség meg is érkezett, a kövezetet a lakók önerőből rakatták le szakszerűen. De közben olyan praktikus dolgokra is figyelmet fordítottak, hogy zárhatóvá tegyék a kukatárolót, és új, egységes levélszekrényeket helyeztek fel.

A házban lakó Dárdai Ramóna elmondta, hogy a tulajdonosok négyzetméter-arányosan állták a költségeket. A fiatal hölgy hozzáfűzte, hogy az udvaron még virágágyásokat is kialakítottak, és kitakarították a padlást, de szeretnék még rendbe rakni a pincét és felújítani a hátsó lépcsőházat is.

Az óriási teljesítmény mellett – amelyre méltán büszkék – a lakók nagy álma, hogy otthonuk külseje is újra szép legyen, de sajnos azt már nem tudják ők kifizetni.

Az önkormányzati képviselő viszont végül nagyon megörvendeztette a lakókat, hiszen azzal a jó hírrel érkezett, hogy Kocsis Máté többször is úgy nyilatkozott a sajtóban, hogy a Kálvária tér megújítása nem áll meg a park felújításával, hanem folytatódik a teret körülölelő társasházak rendbetételével, sőt az közeljövőben induló Orczy Negyed Program keretéből is pályázhat majd a ház – tette hozzá Guzs Gyula.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben