Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Lecsófőzéssel ünnepeltek

Házátadó a Karácsony Sándor utcában

2014. augusztus 23. szombat

A Magdolna Negyed Program III. ütemében megújult házak lakóközösségeinek szervezett házátadó lecsófőző versenyt a városrész önkormányzati képviselője, Kaiser József. A jó hangulatú eseményen mindenki megkóstolhatta a "szomszéd" lecsóját.

Lecsófőző versennyel köszönte meg a Magdolna Negyed Program III. keretében felújított házak lakóinak a városrész egyik önkormányzati képviselője, Kaiser József, hogy az építési munkálatok alatt türelmesek és megértőek voltak. A főzést az egyik megújult ház, a Karácsony Sándor utca 22. szomszédságában lévő üres telken tartották. 

A Karácsony Sándor u. 22. szám alatti társasház az MNP első két ütemében is részt vett, most, a harmadik ütemben a tetőszerkezete újult meg, ezzel befejeződött a ház teljes felújítása - mondta Kaiser József a Józsefváros újságnak, majd hozzátette részben vagy teljes egészében megújult a Dankó utca 30., a Lujza u. 22., 30., és 34., a Dobozi u. 23. és a Magdolna u. 47. szám alatti bérház is. 

A Magdolna Negyed III. szociális városrehabilitációs program 2013 februárjában kezdődött Józsefvárosban, és 12 ezer embert érint. A Józsefvárosi Önkormányzat csaknem 4 milliárd forint uniós támogatást kapott a megvalósításához az Új Széchenyi Terv részeként, amelyet felzárkóztató programok mellett a negyed köztereinek, társas- és bérházainak megújítására fordított.

 

A lecsőfőző versenyen egyébként részt vett Balogh Lajos, a Közös Esély Kulturális Egyesület vezetője és főzőcsapata is, akik egy roma kulturális mintaprogramot indítanak szeptembertől a józsefvárosi oktatási intézményekben, elsőként a Csobánc utcai óvodában. A jó hangulatú eseményen mindenki a saját ízlésének megfelelő lecsót készített, amit bármely másik csapat is megkóstolhatott. A kellemes élményen kívül a részvevő lakóközösségek egy emléklapot is magukkal vihettek.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben