Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Virágágyások, növények és padok

Újabb kis tér szépült meg

2014. szeptember 16. kedd

A Práter és a Szigony utca sarka meglehetősen forgalmas környék, és nem csupán az itt álló élelmiszeráruház miatt. Bevásárlás előtt, után sokan pihennek meg a kihelyezett padokon, beszélgetni vagy éppen újságot olvasni. A terület a közelmúltban megszépült, új padok mellett átépítették a magasított virágágyásokat és sok növényt is kiültettek.

Hétköznap kora délelőtt már zajlik az élet a Práter és a Szigony utca környékén: ki munkába, ki bevásárolni, ki a virágoshoz, ki a fodrászhoz igyekszik. Az élelmiszeráruház melletti kis tér eddig nem nagyon késztetett sokakat arra, hogy itt egy kicsit megpihenjen. Korábban a padok meglehetősen rossz állapotban voltak, és a növényeknek sem volt ideális az itt kialakított terület.

„A virágágyásokat most újraépítettük, talajcsere is történt, hogy az újonnan telepített növényeknek ideálisabb körülményeket teremtsünk. Folyamatosan szépül a környék, a közelmúltban indult el a Práter utcában egy zöldsáv kiépítése, az alig pár méterre fekvő Molnár Ferenc tér is megszépült” – mondta Vörös Tamás önkormányzati képviselő.

A Práter és Szigony utca sarka valóban szebb lett. A jövőben – ha mindenki vigyáz is rá – hét padon lehet megpihenni. A felújított, magasított ágyásokba friss föld került, automata öntözőrendszert is kiépítettek. A több mint 10 millió forintos beruházás keretében közel 2 ezer növényt ültettek ki és új hulladékgyűjtőket helyeztek el. Mint Vörös Tamás lapunknak elmondta, az alacsonyabban fekvő ágyások mellé még egy kisebb kerítés kialakítását tervezik.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben