Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A Liberálisok a drogosok pártján állnak?

Józsefváros: Bodnár Zoltán is beállt a droglobbi mögé

2014. szeptember 22. hétfő

Közleményben reagált Józsefváros önkormányzata azzal kapcsolatban, hogy a Liberálisok főpolgármester-jelöltje szerint járvány is kitörhet Budapesten a Kék Pont Alapítvány által működtetett tűcsereprogram leállítása miatt. Az önkormányzat szerint ezzel a kijelentéssel Bodnár Zoltán is beállt a droglobbi mögé, és jobban érdekli néhány drogfogyasztó, mint 80 ezer kerületi lakos egészsége.

Józsefvárosi Önkormányzat közleménye:

Bodnár Zoltán is beállt a droglobbi mögé - Reagálás Bodnár Zoltán (MLP) nyilatkozatára

Úgy tűnik, Bodnár Zoltán is beállt a droglobbi mögé és jobban érdekli néhány kábítószer-fogyasztó, mint 80 ezer józsefvárosi egészsége. Bodnár Zoltán, ha ismerné Józsefvárost és alaposan tájékozódott volna, tisztában lenne azzal, hogy a járványveszélyt a Kék Pont Alapítvány által folytatott tűosztogatás okozta. Az Alapítvány 100 ezer tűt osztogatott szét, és ebből csak 30 ezret gyűjtött vissza, vagyis 70 ezer tű hevert szerte-szét Józsefváros utcáin, parkjaiban, lépcsőházaiban, játszóterein, ezzel veszélyeztetve az itt élők, elsősorban a gyerekek biztonságát.

Javasoljuk Bodnár Zoltánnak, hogy látogasson el a kerületbe, beszélgessen a józsefvárosiakkal, és kérdezze meg tőlük, hogy a Kék Pont Alapítvány tűosztogatása okozta a járványveszélyt, vagy az, hogy annak megszűnése után kevesebb lett a tű az utcákon. A Józsefvárosi Önkormányzat minden, a jogszabályokban meghatározott, a szenvedélybetegek alacsony küszöbű ellátásával kapcsolatos feladatát ellátja más szervezetekkel együttműködve.

Bodnár Zoltán, ha már főpolgármesternek jelöltette magát, jobban tenné, ha az álcivilek és droglobbi védelme helyett inkább a városban élők, köztük a józsefvárosiak érdekével törődne.

Józsefváros nem lesz a drogosok városa

Mint azt korábban megírtuk, Kocsis Máté polgármester szerint „koncepciózus, politikailag rendelt, a TASZ által előre megírt jelentést tett közzé az alapvető jogok ombudsmani hivatala”. A kerület első embere ezt annak kapcsán mondta, hogy Dr. Székely László ombudsman elítélően írt jelentésében az önkormányzat és a Kék Pont közötti együttműködés felbontásáról. Kocsis Máté polgármester elmondta, a Magyar Nemzet címoldalon hozta, hogy a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű jogvédő szervezet programvezetője és az alapvető jogok felett őrködő ombudsman hivatalának főosztályvezetője előre egyeztetett arról, hogy mikor hozzák nyilvánosságra a jelentést. A droglobbiról bővebben itt olvashat.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben