Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Élelmiszersegély a rászoruló családok számára

2010. május 21. péntek

Együttműködési megállapodást köt a Józsefvárosi Önkormányzat és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület az EU Élelmiszersegély program lebonyolítására a VIII. kerületben.

Az Európai Unió által idénre meghirdetett szegénység elleni küzdelem évének jegyében rászorult családok  kaphatnak élelmiszersegélyt Józsefvárosban. A programot az EU és az önkormányzat közösen finanszírozza. Az Élelmiszerbank olyan élelmiszereket oszt szét különböző karitatív szervezeteken keresztül, amelyek élelmiszerfelesleg révén halmozódtak fel hazánkban.  A szervezet 2006. óta vesz részt az EU Élelmiszersegély programban, 2009-ben az ország 500 településén körülbelül 300 ezer rászorulóhoz juttatott el összesen 3000 tonna tartós élelmiszert (lisztet, tésztát, kekszet és cukrot). A rászorultság alapja lehet, ha valaki létminimum alatt, illetve annak közelében él, így különösen a kisnyugdíjasokat és szociálisan hátrányos helyzetű gyermekeket részesítik előnyben. Az önkormányzat Népjóléti Bizottsága dönt arról, hogy az Élelmiszerbank által meghatározott élelmiszermennyiséget milyen célcsoportoknak, milyen karitatív szervezetek közreműködésével osztja szét a józsefvárosi rászorultak között. A mostani kezdeményezés nem előzmény nélküli, Józsefvárosban tavaly összesen 3500 fő részesült élelmiszersegélyben a Baptista Szeretetszolgálat közreműködésével.  

Ugyancsak a gyermekétkezetés támogatása céljával indította az önkormányzat a Sodexo Kft-ével közösen azt a programot idén áprilistól, amelynek köszönhetően minden józsefvárosi óvodás és iskolás naponta egy friss gyümölcsöt kap ebédje mellé. 
A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben