Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefváros 237 éves

Születésnapi ovi-foci pályaavatás

2014. november 07. péntek

Józsefváros születésnapján avatták fel a kerület második ovi-foci pályáját a Katica Bölcsőde és Napközi Otthonos Óvoda udvarán. A Magyar Termék Nagydíjjal kitüntetett műfüves pályát az önkormányzat nevében Sántha Péterné alpolgármester és az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke, Molnár Andrea adta át a gyerekeknek, akik az első meccsek után jóízűen ették meg Józsefváros tortáját.

237 évvel ezelőtt, 1777. november 7-én keresztelték el városunkat Józsefvárosnak, előtte Pacsirtamezőnek hívták – mesélte a gyerekeknek Sántha Péterné a kerület új ovi-foci pályájának avatásán. Józsefváros alpolgármestere arra kérte az óvodásokat, hogy ezután minden évben emlékezzenek meg ezen a napon a szűkebb értelemben vett otthonunkról. Elmondta azt is, hogy az ovi-foci pálya megvalósulása Józsefváros önkormányzatának és az Aranycsapat legendás hátvédjének köszönhető.

Buzánszky Jenő három évvel ezelőtt azzal a céllal hozta létre az Ovi-Foci Közhasznú Alapítványt, hogy a gyerekek minél korábban megismerkedjenek a mozgás örömével és fontosságával. Józsefváros önkormányzata 2012-ben kapcsolódott a programhoz, az első pálya a Koszorú Napközi Otthonos Óvoda udvarán készült el – mondta Sántha Péterné. „Bízom benne, hogy a jövő kiváló labdarúgói közül sokan a józsefvárosi óvodákban nevelkednek” — jegyezte meg az alpolgármester.

   

Az alapítvány elnöke, dr. Molnár Andrea kiemelte, a programmal az ország minden településére szeretnének eljutni, idén összesen 61 pályát adnak át, emellett az óvodapedagógusoknak külön szakmai képzést biztosítanak. Az alapítvány elnöke Józsefváros második ovi-fici pályájának avatásán jelentette be, együttműködést kötöttek a Magyar Kézilabda Szövetséggel az ovi-kézi program kidolgozásáról. Ehhez Tóth Tímea, korábbi sokszoros válogatott, világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnoki bronzérmes kézilabdázó nyújt szakmai segítséget.

Az ovisok látványos táncbemutatóval vették birtokba az új műfüves pályát, amely egyébként 2013-ban megkapta a Magyar Termék Nagydíjat és az Innovációért Nívódíjat is. A lányok bemutatója után a fiúk léphettek pályára, az első focimeccset a környék önkormányzati képviselője, dr. Ferencz Orsolya vezette.

A foci után a kézilabda következett, a gyerekek élvezték, hogy büntetőket dobhattak a kézilabdázó Tóth Tímeának.

A meccsek után minden kisgyerek jóízűen ette meg Józsefváros születésnapi tortáját. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben