Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefváros évszázadai

Születésnapi ünnepség a Turay Színházban

2014. november 08. szombat

Születésnapi ünneplésre hívta Kocsis Máté polgármester és Sántha Péterné alpolgármester a kerület szépkorú lakóit a Turay Ida Színházba, hiszen kerületünk november 7-én ünnepelte fennállásának 237. évét.

Díszelőadással várta a kerület időskorú lakóit Józsefváros vezetése a Kálvária téren található nem rég megnyílt Turay Ida Színházba. Az előadás apropója Józsefváros születésnapja volt. Sántha Péterné alpolgármester Kocsis Máté nevében is köszöntötte a megjelenteket majd felelevenítette városrészünk történetét.

Emlékeztetett, hogy a mai Józsefváros területén a XVIII. század elején az akkori – fallal körülvett – város lakóinak kertjei voltak találhatók, a mostani VIII. és IX kerület volt az úgynevezett „alsó kert”. Városrészünk 1777-ben kapta a nevét Szent Józsefről, bár Mária Terézia azt hitte a városlakók neki akarnak kedveskedni, hogy fiáról nevezik el az Józsefvárost. A jelenre rátérve az alpolgármester felhívta a figyelmet, hogy a viharos évszázadok után kerületünk 2010 óta látványosan fejlődik. Kocsis Máté polgármestersége alatt a főváros legdinamikusabban fejlődő városrésze lett. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy megújultak iskoláink, óvodáink, új bölcsődét építettünk, megszépült összes közterünk, és elindult az Auróra utca szakrendelő felújítása is, amely így a legmodernebb budapesti rendelőintézet lesz. Sántha Péterné végül boldog születésnapot kívánt Józsefvárosnak és a benne élőknek és jó szórakozást a vendégeknek a színdarabhoz.

Az ünnepi beszéd után a közönség megtekintette a Turay Ida Színház Csillagok között című produkcióját, amely Szeleczky Zita, Gobbi Hilda és Karády Katalin alakját idézte meg.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben