Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kitüntetések a szociális munka napján

A pozitív energiák újratöltése

2014. november 13. csütörtök

November 12-én, a szociális munka napján Józsefváros vezetése a hagyományokhoz híven köszöntötte az önkormányzat szociális ellátórendszerében dolgozókat. A H13-ban tartott jó hangulatú ünnepségen a Józsefvárosi Szociális Munkáért és a Polgármesteri dicséret kitüntetések átadása mellett Sántha Péterné alpolgármester bejelentette: az ágazat dolgozói a kerületben idén is számíthatnak a 13. havi fizetésre.

Vannak szakmák, amelyek az idők változásával elnéptelenednek, és vannak olyanok, amelyek megszületnek. Ilyen az utóbbi évtizedekben kialakult szociális munka, amelyre egyre nagyobb szükség van – jelentette ki Sántha Péterné, utalva a társadalom elöregedésére és a válsághelyzetbe került családok problémáira. Rajtuk segítenek a szociális ágazat különböző területein dolgozók. A munkájuk azért különösen nehéz, mert nap mint nap olyan emberekkel kell foglalkozniuk, akiknek állandóan pozitív energiákat kell adni: reményt, vigasztalást, jó szót, megoldást a problémáikra. Ez rengeteg energiát kivesz az emberből.

Józsefváros vezetése azon van, hogy mindenkinek az életét egy picit jobbá tegye – mondta az alpolgármester. Nemcsak a rászorultakra gondolnak, hanem azokra is, akik a kerületben élőkért dolgoznak. Ezért ebben az évben ugyanúgy, mint tavaly, a 13. havi fizetést megkapják a szociális ellátórendszerben dolgozók. Sántha Péterné megköszönte az általuk végzett nehéz, egész embert követelő munkát, amelyre a továbbiakban is nagyon számít az önkormányzat, ezért gondoskodni fog róla, hogy megkapják érte az elismerést.

Józsefvárosi Szociális Munkáért

Ezt a kitüntetést Zentai Oszkár, az önkormányzat Emberi Erőforrás Bizottságának elnöke az alpolgármester asszonnyal közösen adta át a szociális szakterületen kiemelkedő szakmai munka elismeréseként az alábbiaknak:

 

Dr. Kurucz Tünde – a Gyermekjóléti Központ szakmai vezetője

2000 szeptemberétől dolgozik szociális területen. Pályáját a Józsefvárosi Gyermekjóléti Szolgálatánál kezdte családgondozóként. Kis kitérő után visszatért Józsefvárosba, a Családsegítő Szolgálatnál látott el családgondozói feladatokat. 2013 eleje óta a Gyermekjóléti Központ szakmai vezetőjeként hasznosítja a szociális munkás alapdiplomája mellé megszerzett jogi végzettségét és a Fővárosi Kormányhivatal Pártfogó Felügyeleténél megszerzett ismereteit és tapasztalatait. A Családsegítő Központ ügyfelei részére hetente jogi tanácsadással segít eligazodni problémáik megoldásában. Kollégái is bizalommal fordulnak hozzá tanácsért, jogi segítségért egy-egy ügyfelük problémáinak megoldása érdekében. Az intézmény vezetője bátran támaszkodhat szakmai tudására, gyors problémamegoldó képességére, és példamutató hozzáállására az egyes feladatok elvégzése során.

Sándor Márta – a Házi segítségnyújtás és Szociális étkeztetés szakmai egység gondozónője

Munkáját 2010 óta lelkiismeretesen és odaadóan, az idősek érdekeit, egyéni kívánságait figyelembe véve végzi. Nyugodt, kedves, gondoskodó személyisége jó hatással van az idősek érzelmi állapotára. Jelenlétében biztonságban érzik magukat, s bizalommal fordulnak hozzá. Nemcsak a gondozottakkal, hanem kollégáival is nagyon jó kapcsolatot ápol. Feladatait mindig maximálisan ellátja, a rábízott plusz munkát lelkiismeretesen elvégzi. Hozzáállása és értékrendje példaértékű. Ilyen szakmai tudással rendelkező, kiegyensúlyozott, jólelkű gondozóra csak büszke lehet a szakma.

Jobbágy Ágota – az Ezüstfenyő Gondozóház ápoló-gondozónője

Kiegyensúlyozott, színvonalas munkája által az ellátottak biztonságban érzik magukat az átmeneti gondozóházban. Nyitott, őszinte, kedves, empatikus személyisége pozitív hatást gyakorol környezetére . A több mint egy évtizede itt töltött idő alatt nagy gyakorlatra tett szert, de szakmai tudását képzéseken, konferenciákon való részvétellel is igyekszik fejleszteni.

Polgármesteri dicséret

Ambrus Aliz – a Gyermekek Átmeneti Otthona pszichológusa

Sok Józsefvárosban élő szülő és gyermek keresi fel problémáival segítséget, tanácsot, megértést vagy csupán meghallgatást várva. Emberi és szakmai hozzáállása kitűnő problémalátással párosul, magatartása és stílusa mindig példaértékű. Hozzáértéssel, őszinteséggel, végtelen szeretettel és türelemmel fogadja a hozzáforduló gyermekeket, szülőket mind a Gyermekjóléti Központban, a Családsegítő Központban és a Gyermekek Átmeneti Otthonában, hatalmas segítséget nyújtva ezzel a családgondozó kollégáknak. Munkáját az igényesség, gondosság, odafigyelés, kreativitás és a gyermekekkel való sokoldalú törődés, értékközvetítés, élménynyújtás jellemzi. Kitűnő érzékkel, önzetlenül, hozzáértéssel segít a hozzáforduló gyermekeknek és szülőknek egyaránt. Mindenhol jelen van, ahol a józsefvárosi gyermekekért, szülőkért, a Központ szakmai színvonalának emeléséért valamit tenni lehet. Igazi közösségi ember, tartalékai kifogyhatatlanok, és ezzel környezetének is újból erőt, lendületet és kitartást ad.

Kustosné Csillag Katalin – a Családsegítő Központ szociális segítője

Tizenkét éve dolgozik a kerület családsegítő szolgáltatást nyújtó intézményében. Munkáját kitartással, precízen és nagy odafigyeléssel végzi. A plusz feladatok elvégzésben aktívan részt vesz. Az ügyfelekkel hatékonyan, szakszerűen bánik, kollégái minden körülmények között számíthatnak őszinteségére, segítőkészségére, szakmai tapasztalataira.

Kerületi törzsgárda-jutalom

20 éves, Józsefvárosban végzett munkájáért kerületi törzsgárda oklevelet kapott Czetliné Törőcsik Emília – az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona gyógypedagógusa.

A rendezvény ünnepélyes része után a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ munkatársait Badár Sándor humorista szórakoztatta műsorával, majd Zentai Oszkár mondott pohárköszöntőt. Az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke kiemelte, hogy akik a szociális ellátórendszerben dolgozókkal találkoznak, azok rajtuk keresztül Józsefváros önkormányzatáról is képet alkotnak. „Szerencséje az önkormányzatnak, hogy olyan kiváló munkatársak vannak a szociális ellátásban, mint amilyenek a mai nap kitüntetettjei is, így hála az önök áldozatos és lelkiismeretes munkájának, nagyon pozitív képet alkotnak a városról.”

A koccintást követő állófogadáson mindenki gratulált a kitüntetetteknek, és a szociális terület kb. száz dolgozója elbeszélgethetett egymással, ahogy Sántha Péterné mondta: „egymást segítjük ezzel, hogy a lelkünk derűsebb legyen”.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben