Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kultúrák találkozása

Karácsony a Molnár Ferenc általános iskolában

2014. december 20. szombat

Angol és magyar nyelvű karácsonyi dalokkal és versekkel ünnepelték a karácsonyt a gyerekek a Molnár Ferenc Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. Az elsősöket a hagyományokat követve Kocsis Máté polgármester – aki egykor maga is az intézmény diákja volt – idén is megajándékozta Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényével, melyet Zentai Oszkár önkormányzati képviselő juttatott el hozzájuk.

A lelkes és ügyes diákszereplők nemcsak versekkel varázsoltak karácsonyi hangulatot a tornaterembe, de megismertették velünk az angolszász országokban elterjedt karácsonyi szokásokat, hagyományokat is.

 

A kórus előadásában hallhattuk többek között a Csendes éj mellett az angol nyelvterületen népszerű Santa Claus is coming to town című dalt is, de elhangzott az Igazából szerelem című filmnek köszönhetően népszerűvé vált All I want for Christmas is you című szám is, a filmből már ismert koreográfiát követve a tanári kar közreműködésével.

Az előadás után Tanosné Horváth Márta igazgatónő oklevéllel és naptárral ajándékozta meg a kiemelkedő közösségi munkát végző diákokat. A józsefvárosi önkormányzat képviseletében Zentai Oszkár kívánt kellemes ünnepeket mindenkinek, majd egy-egy szaloncukorral is megajándékozta a gyermekeket. Az elsősök emellett Kocsis Máté polgármester ajándékaként a karácsonyfa alá tehetik Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című csodaszép és tanulságos regényét is.

Az ajándékozás öröme

Az ünnepség végén Tanosné Horváth Márta elmesélte, hogy a Vöröskeresztes bázisiskola szellemiségével összhangban az iskola diákjai és szüleik az adventi időszakban ajándékokat gyűjtöttek. "Sokan akartak segíteni a rászorulóknak, így több zsák adomány gyűlt össze: új, újszerű játékok, könyvek, plüssfigurák, édesség és szaloncukor. Az adományok egy részét a gyerekekkel együtt vittük el a MikulásGyárba." A diákok találkoztak a MikulásGyár télapójával is, akinek elénekeltek egy karácsonyi dalt, az iskolához méltóan angolul.

 

"Láthattuk a gyár és a Vöröskereszt önkéntes manóit is, miközben éppen a beérkezett adományokat dobozolták. Az iskolában összegyűjtött adományok másik részét a Civilek a Palotanegyedért Egyesület rászoruló gyermekeknek rendezett ünnepségére juttattuk el. Mindezeknek köszönhetően diákjaink megérezték, hogy nem csak kapni, hanem adni is jó érzés!" – mondta az igazgatónő.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben