Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Újabb segítség a családoknak

Változik az otthonteremtési kedvezmény

2015. január 02. péntek

Az egygyermekes családok is igénybe vehetik 2015 júliusától az otthonteremtési kedvezményt. A támogatást használt lakás vásárlására és már meglévő ingatlan bővítésére is fel lehet használni. Az ingatlan méretétől és a gyermekek számától függően a családok 500 ezer és 3 millió 200 ezer forint közötti összeget vehetnek igénybe. Akár 15 ezren is kérhetik az új otthonteremtési támogatásokat.

Az idei év közepétől már használt lakás vásárlását is támogatja az állam, az otthonteremtési támogatást 2015. július 1-jétől már az egygyermekesek és azok is igényelhetik, akiknek még nincs gyermeke, de vállalják, hogy a következő négy évben lesz.

Minderre a kormány évi 10 milliárd forintot szán. Mostanra megteremtődtek arra a feltételek, hogy az egygyermekesek, az egy gyermeket vállalók, a házastársak, az élettársak is kapjanak kedvezményt, akár új, akár használt lakás vásárlásához, bővítéshez vagy energetikai korszerűsítéshez. Fél millió forinttól 3,2 millió forintig vehető igénybe majd a támogatás.

A családok otthonteremtési támogatásának az alapelve, hogy több gyermek után több támogatás jár, illetve figyelembe veszik az energiatakarékossági szempontokat is, energiatakarékos ingatlanok esetén szintén magasabb összegű támogatást igényelhető.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben