Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A Fővárosi Önkormányzat is partner az MNP III-ban

Új burkolatot kap a Baross utca és a Fiumei út szervizútja

2015. február 04. szerda

Hamarosan megújul a Baross utca és a Fiumei út szervizútja a Magdolna Negyed Program III. keretében. Felújítják a mellettük futó járdaszakaszokat és a zöldfelületet is. Ezek a területek a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában vannak, így új konzorciumi taggal bővült a városrehabilitációs program.

Megújul a Baross utca szervizútja a Lujza utca és a Dobozi utca között a Magdolna Negyed Program III. ütemének keretében.  A Fiumei út szervizútját is felújítják a Teleki tér mentén. Itt egyébként új járdaszakaszt is építenek, továbbá parkolósávokat alakítanak ki és rendezik a zöldfelületet is.

Mivel az érintett területek a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában vannak, ezért a beruházást a Józsefvárosi Önkormányzat és a Fővárosi Önkormányzat közösen bonyolítja le. Ez azt jelenti, hogy új partnerrel bővül a városrehabilitációs program, így a közbeszerzési eljárás során például a Fővárosi Önkormányzat meghatalmazása alapján a Józsefvárosi Önkormányzat jár el. A feladat összköltsége több mint 42 millió forint.

A szervizutak és környezetük megújítása egyébként nem szerepelt az Magdolna Negyed Program III. ütemének műszaki tartalmában. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a városrehabilitációs program más elemeinek maradványösszegeiből valósulhat meg. A közterek megújítására szánt, előzetesen betervezett összegeket ugyanis nem használta fel teljes egészében az önkormányzat.

A Magdolna Negyed Program III. üteméről bővebben itt olvashat.

 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben