Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az önkormányzat is támogatta az ifjú sakkmestereket

Harmadszor rendezték meg a Józsefvárosi Sakk Kupát

2015. február 05. csütörtök

A Losonci Téri Általános Iskolában rendezték meg január végén a III. Józsefvárosi Sakk Kupát. A Budapesti Sakk Szövetség Gyermek Grand Prix-versenysorozatának második állomásán a fővédnök, Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere biztosította a díjakat.

Az előző két évhez képest a versenyzői létszámot jócskán felülmúlva, 4 korcsoportban 89 gyerek ült asztalhoz a vonzó jutalmakért. A mezőny több mint egyharmadát józsefvárosi sakkozók, főként a házigazda iskola diákjai alkották. A versenyt Józsefváros polgármestere, Kocsis Máté polgármesteri keretéből támogatta. Köszöntőt mondott Zentai Oszkár önkormányzati képviselő, a Józsefvárosi Sporttanács elnöke. A viadalra Révész Máriusz, a Budapesti Sakk Szövetség elnöke, országgyűlési képviselő is ellátogatott.

A III. Józsefvárosi Sakk Kupán az „A” korcsoportban a vajdás Pham Q Szumi lett a legjobb a kerületiek közül, összetettben a negyedik helyet szerezte meg. A „B” korcsoportban Móricz Benjámin (Losonci) érte el a legjobb eredményt a józsefvárosi indulók között, míg a „C” csoportban holtversenyben végzett az összetett verseny harmadik helyén a losoncis Bolgár Katica és Le Thi Quynh Anh, akik így megnyerték a lányok különversenyét. A „D” csoportban Bolgár Janka (Fazekas) a lányok között az első, összetettben holtversenyben a negyedik helyen végzett.

Az iskola diákjai évek óta kimagasló eredményeket érnek el sakkban. A tavalyi Gyermek Grand Prix-versenysorozat eredményhirdetésén, idén január közepén négyen is összetett dobogósként vehettek át kupát és oklevelet. Tóth Nikoletta 3. c-s diák - a fiúkat is megelőzve - a „B” korcsoport bajnoka lett. A felsős lánycsapat pedig megnyerte a tavalyi fővárosi és országos diákolimpiát. A fiatal sakkozókat Horváth Zoltán sakkpedagógus mellett Györkös Lajos nemzetközi mester, Korpics Zsolt és Nógrády Vilmos FIDE-mesterek készítik fel a versenyekre.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben