Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A jövő generációja Józsefváros jegén

A Horváth Mihály téren járt a Fradi jégkorong-utánpótláscsapata

2015. február 06. péntek

A józsefvárosi gyerekek körében népszerű a Horváth Mihály téri korcsolyapálya, ahol február 5-én a Ferencvárosi Torna Club Jégkorong Szakosztályának utánpótláscsapata tartott nyilvános edzést. Csak úgy cikáztak a jégen a fiatal sportolók, akik szerint remek a pálya minősége. A jégpálya nyitva tartását a nagy érdeklődésre való tekintettel február 8-áig meghosszabbították: aki teheti, így még kihasználhatja a hűvös hétvégét, és korizhat egyet a jégen.

A Ferencvárosi Torna Club Jégkorong utánpótláscsapata tartott nyilvános edzést február 5-én délután a Horváth Mihály téri jégpályán. A zöld sasok szupermini- és mini korosztályából érkező játékosok legfiatalabb tagja 6, míg a legidősebb 10 éves volt. A fiúk bemelegítésként a hokiütővel köröztek a pályán, majd amikor végre megkapták a korongokat, elkezdődhetett az igazi edzés. A felállított bóják között kellett a korongot vezetni – amivel a gyorsaságot és az irányváltásokat gyakorolták –, majd következett a kapura lövés. A kis sportolók megdolgoztatták a kapusukat, aki, bár a legfiatalabb volt a csapatban, ügyesen hárította a lövések nagy részét.

„Az ott az én fiam” – mutatott büszkén egy szülő az egyik játékosra.  Mint elmondta, gyermeke 4 éves korában kezdett el korcsolyázni, az idén 8 éves kisfiú már két esztendeje a Fradiban jégkorongozik. „Még a heti rendszeres edzés és hétvégenkénti egy meccs sem tántorítja el” – mesélte mosolyogva az édesapa.

A fiúk többsége nagyon elhivatott. „Reményeink szerint ezekből a srácokból áll majd össze a Ferencváros felnőtt csapata” – nyilatkozta lapunknak Szabó István Pál, az utánpótláscsapat edzője. A tréner szerint mivel télen csökkennek a gyerekek mozgási, sportolási lehetőségei, ezért remek ötlet volt a pálya felállíttatása az önkormányzat részéről.

„Már 4 éves kortól el lehet kezdeni az edzést, de 8 éves korig várunk minden gyermeket, aki a sport iránt érdeklődik” – mondta az edző. A kicsik kezdésként a korcsolyázással ismerkednek, a cél az, hogy biztosan mozogjanak a jégen. Sok lány is jelentkezik, és ebben a korosztályban, mivel még nincs ütközés, a fiúkkal közösen játszanak. Az edzéseket a Népligetben, a korábbi Építők-pályán tartják, ott van a bázisuk. „Kiemelt sportágként szerencsés helyzetben vagyunk, a felszerelések beszerzéséhez segítséget tudunk adni, így a sportág a szülők pénztárcájának sem megterhelő” – tudtuk meg a trénertől.

Az edzés végén a fiúk levonultak a melegedő sátorba, szerintük remek a józsefvárosi jég. A legtöbben centerek vagy szélsők szeretnének majd lenni, hiszen mindenki gólt akar lőni. A kis sportolók az önkormányzat jóvoltából pólót, sapkát, tollat és felírót tartalmazó ajándékcsomaggal térhettek haza az egyórás tréningről, amelyet a hideg idő ellenére több érdeklődő, nézelődő is megtekintett. Egy 5 éves kisfiúnak annyira megtetszett a játékuk, hogy elhatározta, jelentkezni fog a csapatba – természetesen csak akkor, ha szülei is beleegyeznek. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben