Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Őrizetben a drogbanda

Összehangolt akcióban csaptak le a terjesztőkre

2015. február 25. szerda

A budapesti rendőrök összehangolt akció során fogták el annak a drogterjesztő hálózatnak a tagjait, akik a gyanú szerint kábítószert terjesztettek a fővárosban. A rendőrök kábítószergyanús anyagokat, mobiltelefonokat valamint egy forgótáras pisztolyt is lefoglaltak – írja a police.hu.

A józsefvárosi rendőrök a fővárosi nyomozókkal, a készenléti rendőrökkel, valamint a Terrorelhárítási Központ munkatársaival közösen tartottak házkutatást február 25-én hajnal 4 óra körül egyszerre több kerületben. Az akció során elfogták a 42 éves budapesti V. Bélánét és hét társát.

A rendőrök a gyanúsítottak józsefvárosi, ferencvárosi és kőbányai ingatlanjaiban tasakokba csomagolt kábítószergyanús anyagokat, mobiltelefonokat valamint egy forgótáras pisztolyt foglaltak le. Az egyik ház közös helyiségének fagerendája mögé rejtve további közel száz – adagoláshoz és tároláshoz használt – tasakot találtak. A gyanúsítottakat a rendőrök előállították és kihallgatták. Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a tagok hierarchikus rendszerben adták el a kábítószert a józsefvárosi ingatlanban. A részfeladatokat megosztották, a terjesztők mellett figyelők és futárok is segítették az anyag terjesztését, a szervezet működését.

Az ügyben a további eljárást – a gyanúsítottak őrizetbe vétele mellett – a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja le, egyben kezdeményezik előzetes letartóztatásuk indítványozását.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben