Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A televízió kulisszái mögött

A TV2-ben jártak a Vajdás médiaszakkörösök

2015. március 01. vasárnap

A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola médiaszakkörösei részt vehettek a Rising Star című tehetségkutató műsor döntőjének főpróbáján. A csapat betekinthetett abba, hogyan vezényelnek le egy ilyen nagyszabású produkciót.

A józsefvárosi iskola diákjai február 13-án tekintették meg a tehetségkutató fináléjának főpróbáját Hajdu Kornélia énektanárral és Bite Zsolt szakkörvezetővel. A csoportot Árva László producer vezette körbe a TV2 stúdiójában. A színpad környékét bejárva először bepillantást nyerhettek a kulisszák mögött zajló operatőri, világosítói és háttérzenei munkálatokba.

Majd a vezérlőben szembesültek vele, hogy mekkora összpontosítást igényel a 16 kamerát és a hangosítókat irányító rendezői stáb összehangolt munkája. A gyerekeknek különösen a stúdióminőségű kamerák és kameramozgató berendezések (daru, sín) tetszettek, amelyeket sajnos nem tudtak hazavinni, mert nem fértek volna fel a 7-es buszra. A vezérlőben percekig némán figyelték, ahogy az adásrendező rutinos precizitással utasítja a vágókat az adásmenetnek megfelelő kép közvetítésére.

A médiaszakkör 2012 óta működik a Vajda iskolában. Elindítása akkor merült fel, amikor igény támadt az iskola életében fontos szerepet betöltő események minél részletesebb dokumentálására. Fotóik és videóik az iskola honlapján, Facebook-oldalán, youtube-csatornáján kapnak helyet. A szakkör folyamatosan indul pályázatokon, legutóbb 2014 nyarán nyerte el egy kisvideóval a WWF Palánták program különdíját, egy egész napos környezetvédelmi foglalkozást az Állatkertben. Legutóbbi projektjük a Vajda Híradó, amely novemberben jelentkezett először, és várhatóan még sokáig sugározza adását a legnagyobb videómegosztó portálon.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben