Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kivirágzik Józsefváros

Színes árvácskák a kerület közterein

2015. március 18. szerda

Márciusban több ezer tő virág kerül Józsefváros kiemelt zöldterületeire a kerületiek és az ide látogató turisták örömére. Elsőként vibráló színű árvácskákat ültettek ki, az idén a legvirágosabb közterünk a Rezső tér lesz.

Tavaly Józsefváros lett a legvirágosabb kerület, az elismeréshez hűen idén is kivirágoznak a kerület kiemelt közterei. A Józsefvárosi Városüzemeltetési Szolgálat két ütemben ültet, elsőként a március 15-i ünnepség tiszteletétre a Horváth Mihály térre került ki 650 tő árvácska. Örömhír, hogy idén is ugyannyi virág lesz a tereken, mint tavaly. 

„A legvirágosabb a Rezső tér lesz, de szép számmal kerülnek virágok a kisebb terekre is, mint a Lőrinc pap tér vagy Molnár Ferenc tér” – tudtuk meg Varga Zitától, a kerület főkertészétől. A fővárosi fenntartású városrészeket a Főkert több mint 100.000 tő árvácskával és 25.000 darab hagymás virággal színesíti.

Józsefvárosban az Üllői út és Korányi Sándor utca kereszteződésénél, a Magyar hősi halott orvosok emlékére emelt szobor köré 1000 árvácskát, a Baross utca és József körút sarkánál, a Kiscsibész szoborhoz 1900 árvácskát, a Múzeum kertbe 2950 vibráló színű árvácskát ültettek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben