Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Utolsó szakaszában a Korányi projekt

Végéhez közelednek a munkálatok

2015. március 19. csütörtök

A Semmelweis Egyetem elmúlt száz évének legjelentősebb egészségügyi fejlesztése, a Korányi-projekt, az utolsó szakaszához érkezett. A 13 milliárdos beruházás Józsefvárosban található új Központi Betegellátó Épületének homlokzatai elkészültek, így egyes belső részein már a burkolási, festési munkálatokat végzik, illetve megkezdték az orvostechnikai eszközök telepítését is.

Az elmúlt néhány hónapban az új épület kivitelezése látványos szakaszához ért: a gépészeti, szerelői munkálatok a végéhez közelednek, építik a gipszkarton válaszfalakat, festenek, burkolnak. A második és harmadik emeleti kórtermeket nagyrészt már be is bútorozták. A kivitelezéssel párhuzamosan a modern és magas színvonalú berendezések, orvostechnikai eszközök telepítése is elkezdődött.

A Korányi-projekt keretében a Külső Klinikai Tömb területén egy új, több mint húszezer négyzetméteres, hatemeletes Központi Betegellátó Épületet adnak majd át. Az ország legmodernebb kórháza jön létre: helikopter-leszállóhellyel, a klinikákat összekötő folyosórendszerrel, csőpostával, modern központi diagnosztikai egységgel, központi laboratóriummal. A betegellátás várhatóan 2015 őszétől indulhat meg az új épületben, melyben központi röntgen, központi laboratórium és az országban egyedülálló Központi Intenzív Osztály is helyet kap.

A beruházás keretében részlegesen átalakítják a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikát és a Radiológiai Klinikát is. A két klinika közös épületének teljes homlokzatát felújították, a belső udvarok kertépítési munkái is befejeződtek. Megépült a II. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika új előcsarnoka is, ahol beépítettek egy mozgólépcsőt, valamint két akadálymentesítésre szolgáló liftet. A klinika újszülött és újszülött intenzív osztályán a helyiségek melegburkolási és festési munkái, valamint a beépített bútorok telepítése szintén befejezés előtt áll.

A Korányi projekt révén egységes működés alakul ki a Külső Klinikai Tömb területén, rövidebbé válnak a betegutak, összességében pedig hatékonyabbá válik az ellátás. A XXI. századi infrastruktúrát biztosító fejlesztés uniós és hazai forrásoknak köszönhetően 13 milliárd forintból valósul meg.

Forrás és fotó: semmelweis.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben