Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Újraválasztották

Kathy-Horváth Lajos marad a Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ vezetője

2015. március 23. hétfő

Ismét az eddigi vezetőt, Kathy-Horváth Lajost bízta meg egy évre a Józsefvárosban működő Fővárosi Roma Oktatási és Kulturális Központ igazgatói feladatainak ellátásával a Fővárosi Közgyűlés hétfőn.

A poszt betöltésére a fővárosi önkormányzat pályázatot írt ki, az előírt határidőre ketten adtak be pályázatot, amelyből csak Kathy-Horváth Lajosé felelt meg a kiírásnak. A szakmai bizottság tagjai egyöntetűen támogatták pályázatának elfogadását.

Kathy-Horváth Lajos - aki a Józsefvárosi Cigányzenekar vezetője is - személyes bizottsági meghallgatásán elmondta, szeretné folytatni a 2010-ben megkezdett munkát. Véleménye szerint az intézmény katalizátor szerepet tölt be a főváros életében. Arról is beszélt, hogy a józsefvárosi önkormányzat, illetve a cigány önkormányzat nélkül nem tudtak volna életben maradni. Elmondta, hogy együttműködést tervez a zeneakadémiával a roma gyerekek felzárkóztatása érdekében, mert hiszi, hogy a zene és oktatás nagyon fontos szerepet tölt be a romaintegrációban. Kathy-Horváth Lajos megbízatása május elsejétől jövő év április 30-ig szól.

Fotó: MTI

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben