Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Utca hangja

Húsvéti készülődés

2015. április 03. péntek

Közeleg húsvét ünnepe. A megújult Teleki téri piacon kérdeztük a helyi polgárokat arról, hogyan készülnek a húsvétra, mi kerül az asztalra az ünnepkor?

Szakács Sára, 77 éves (nyugdíjas óvónő)   

Én a férjemmel a Teleki téri piacon szerzem be a húsvéti menüt. Sonkával, tojással készítünk húsvétra, de azon kívül nálunk töltött káposzta is kerül az asztalra. Ilyenkor összejön a család és jönnek az unokák is locsolni.

Nikolett, 38 éves (ügyintéző)

Nálunk tojáskeresés lesz, mivel van kisgyermek a családban. A szokásos menüvel készülünk, mint már évek óta. A sonka és a tojás elengedhetetlen, különlegességgel nem készülünk, süteményt és csokitojást is kapnak a gyerekek.

Márton Tamás, 85 (nyugalmazott gépészmérnök)

Miután ketten vagyunk a feleségemmel, így nem készülünk nagy locsolásra. A fiamék szoktak meglátogatni, vagy mi megyünk hozzájuk. A sonkán és a főtt tojáson kívül maceszt készítünk a húslevesbe ilyenkor, hogy minkét vallásnak megadjuk a tiszteletet.

Id. Kótai Mihály, 60 éves (bokszedző)

Ilyenkor összegyűlik az egész család. Együtt főzünk, és persze meglocsoljuk a család nőtagjait is. Főként húsokkal készülünk, sültek, rántott szeletek kerülnek a húsvéti asztalra, de a leglényegesebb hogy együtt töltjük az ünnepet.

Tóth Zsuzsanna 65 éves (nyugdíjas honvédségi előadó)

Megrendeltem már a sonkát, nem hagyom az utolsó pillanatra. Mi vidékiek vagyunk eredetileg, úgyhogy a család nagyobbik része messze lakik, de ilyenkor azért jönnek hozzánk a rokon gyerekek, úgyhogy tojást festünk, csülköt főzünk és kaláccsal várjuk a locsolókat.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben