Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bánki LEGO Nap negyedszer

Játékos verseny iskolásoknak

2015. április 15. szerda

A kisiskolásoknak és óvodásoknak kreatív szabadidős program, míg a középiskolásoknak és egyetemistáknak játékos verseny a negyedik alkalommal megrendezett Bánki LEGO Nap. Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Népszínház utcai épületében az egyetemisták robotprogramozó versenyen mérik össze tudásukat.

Minden eddiginél több, huszonhárom középiskolai és öt egyetemi csapat nevezett be a LEGO Mindstorms robotprogramozó idei versenyére. A megmérettetés lényege, hogy egy robotot kell beprogramozni arra, hogy sikeresen végig tudjon menni egy előre megépített akadályokkal teli pályán.

„A versenyen mindenki nyertes: ha egy jót játszhat valaki, már az felér egy győzelemmel” – emelte ki nyitóbeszédében Lőrincz Katalin, a dékáni hivatal vezetője. Zentai Oszkár önkormányzati képviselő hangsúlyozta: Józsefváros egyetemvárosként büszke, hogy a hallgatók kezdeményezésére ilyen versenyeknek adhat otthont.

Az idei verseny különlegessége, hogy egy bizonyos téma köré szerveződik: a biztonságtechnikát helyezték a középpontba. Lesz bombakeresés színérzékeléssel, különböző akadályok kikerülése, amit a legújabb LEGO-robotokkal teljesíthetnek a diákok. A szervező Bánki egyetemi csapatai mellett Józsefvárosból a Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium is részt vesz két csapattal.

A szabadidős programok mindenki számára nyitottak. A magyar Honvédség Tűzszerészeti és Híradástechnikai egysége bemutatót tart és óriás LEGO mozaikot is építhetnek a vállalkozó kedvűek, amelyhez közel kilencvenezer darab játékelemmel készültek a szervezők.

A legkisebbeket játszóház, arcfestés és óriás társasjátékok várták. Ott jártunkkor a Katica és a Hétszínvirág óvodásai vették birtokba játszóházat, a Deák Diák Általános Iskola tanulói pedig a honvédség híradós hordozó gépjárművét vették szemügyre.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben