Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Utca hangja

Ön szerint kevesebb a drogszemét a köztereken?

2015. április 16. csütörtök

Tavaly nyár végén zárta be kerületi irodáját a kerületben csak „tűosztogatók” néven ismert Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítvány. Megkérdeztük a józsefvárosiakat, hogy az elmúlt hónapokban mit tapasztaltak a drogszemét mennyisége kapcsán.

Ön szerint amióta bezárt a Kék Pont, kevesebb a drogszemét a köztereken?

Inhof László, 39 éves (autószerelő)

A Kék Pont bezárása előtt elég sokat láttam a környéken. Jöttem, mentem itt a Teleki téren és láttam, hogy mennyi van. Most amióta megújult ez a tér is, azóta nem látok eldobott tűt.

Tuka Katalin, 28 éves (bejárónő)

Sokat járkálok a kerületben, de én hála a jó Istennek eddig nem találkoztam drogszeméttel. Remélem ez így lesz a jövőben is, mert nemrég született meg a kisbabám.

Balogh Sándorné, 54 éves (takarító)

Tavaly még volt néhány. Elvétve láttam is egyet-kettőt a kutyafuttatóban, de idén még nem láttam egyet sem. Remélem, hogy ez nem is fog változni.

Kapás Róbert, 46 éves (bolti eladó)

Nem lett kevesebb. Szerintem ugyanannyi van. Nem értem, hogy miért nem tudnak leállni a drogosok. Azt viszont látom szerencsére, hogy össze is szedik az önkormányzat dolgozói.

Bozsik József, 58 éves (takarító)

Mostanában nincs itt a környéken eldobott tű. A Teleki tér felújítása előtt még találkoztam néhánnyal, de azóta nincs. Mondjuk tűszedőket rendszeresen látok.

Lengyel László, 61 éves (nyugalmazott kellékes)

„Szerintem nem változott a mennyiség. Ugyanolyan, mint előtte. Nagyjából annyit látok amennyit azelőtt is, 2-3 darabot minden nap.”

Szigeti Zoltán, 67 (nyugalmazott taxis)

Lényegesen kevesebb az eldobott tű. Még régebben láttam a Fiumei útnál szerhasználókat, de már egy ideje tűt sem és drogost sem. Ez igaz a környékre is, nem csak a térre ahol állunk. 

Anda Éva (pártfogó)

„A munkámból adódóan rendszeresen találkozom szerhasználókkal. Nekem nem okozott problémát, hogy itt volt a Kék Pont. Bár én eleve nem sok fecskendővel találkoztam azelőtt sem.”

Kalla Sándor 64 éves (nyugdíjas)

„Sokkal kevesebb lett a drogszemét. Az az igazság, hogy azóta nem is láttam eldobott fecskendőt.”

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben