Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az Év Tájépítésze Díj

A józsefvárosi Újirány csoport kapta a kitüntetést

2015. április 24. péntek

A most elismerésben részesült Újirány csoport tervezte a megújult Teleki teret, de a Palotanegyedben egy Lőrinc pap téri ház udvarának közösségi fejlesztésében is részt vettek.

Az Év Tájépítésze Díjért versengők közül a szakmai zsűri az Újirány csoport pályázatát értékelte a legmagasabbra, és nekik ítélték az 1.000.000 Ft pénzjutalommal járó rangos szakmai díjat. A fiatal tájépítészekből álló csoport, amely másfél évtizede a Millenáris parkkal került be a szélesebb köztudatba, tavaly a VIII. kerületi Teleki tér közösségi tervezésének koordinálásával vívta ki a szakma elismerését. E folyamat során a környék lakóit civil egyesületbe szervezve vonták be a helyieket a tervezés összes fontos lépésébe.

Az Év Junior Tájépítésze 2015-ben nagy versenyben végül Trásy Krisztina lett, aki a VIII. kerületi Horváth Mihály térre kiírt junior ötletpályázatra benyújtott tervével vívta ki a zsűri elismerését. A kategóriában a VIII. kerület különdíját Fernezelyi Gergelytől, Józsefváros főépítészétől Varga István vehette át.

Az Év Tájépítésze Díj jelöltjeinek munkái, valamint a kilenc junior pályázó Horváth Mihály térre készült ötletpályázati anyaga május 7-ig megtekinthetőek a FUGA Budapesti Építészeti Központban (1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 5.).

Forrás/Fotó: epiteszforum.hu

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben